Novosti


Ericsson Nikola Tesla isporučuje mikrovalnu prijenosnu tehnologiju Hrvatskom Telekomu

  Kategorije: Investitori Ugovori

Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom potpisali su ugovor vezan uz isporuku mikrovalne prijenosne tehnologije koji uključuje hardver, softver i održavanje. Ovim ugovorom Ericsson Nikola Tesla postaje u ovom području ekskluzivni isporučitelj Hrvatskog Telekoma do kraja 2024. godine.

Potpis ovog ugovora nastavak je modernizacije mreže Hrvatskog Telekoma. Nakon nedavnog početka komercijalnog rada 5G u nizu gradova diljem Hrvatske, ovo je ključni korak za uvođenje ove tehnologije i u ruralna područja te na teže dostupna područja Republike Hrvatske uključujući i otoke.

“Ovaj ugovor je nova potvrda našeg investicijskog plana za 5G. Razvoj 5G mreže osim investicija u radijsku mrežu, odnosno u bazne stanice, zahtijeva ulaganje u nove tehnologije i u ostatku mobilne mreže. S ovim ugovorom dobivamo mogućnost implementacije najmodernijih mikrovalnih uređaja u našoj transportnoj mreži, a koji će omogućiti veće kapacitete i bolje mobilne usluge u teže dostupnim sredinama poput otoka i ruralnih područja”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle ističe: „Vrlo sam zadovoljna nastavkom uspješne suradnje s Hrvatskim Telekomom koja se temelji na izvrsnom timskom radu kojeg ostvarujemo s našim kupcem kao i među našim timovima. Činjenica da smo izabrani za ekskluzivnog isporučitelja i u ovom području dodatna je potvrda snažnog Ericssonovog 5G portfelja i kompetencija naših stručnjaka stečenih na globalnim 5G projektima.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice