Novosti


Ericsson Private 5G - nova generacija sigurne povezanosti na lokaciji

  Kategorije: Portfelj Tehnološki noviteti


• Ericsson Private 5G je nova, sljedeća generacija privatnih mobilnih 4G i 5G mreža namijenjena Industriji 4.0 i digitalnoj transformaciji industrijskih sektora • Optimizira i pojednostavljuje rad s mrežnim upravljanjem temeljenim na oblaku, uz nadogradnje bez prekida rada, zajamčene visoke performanse i instalaciju u roku od nekoliko sati • Proizvodnja, rudarstvo i procesna industrija, obalni i elektroenergetski sustavi, luke i zračne luke bit će među glavnim korisnicima

Ericsson (NASDAQ: ERIC) je lansirao Ericsson Private 5G za sigurnu i jednostavnu 4G LTE i 5G samostalnu (Standalone - SA) povezanost prvenstveno usmjerenu, ali ne isključivo, na proizvodnju, rudarstvo i procesnu industriju, obalna i elektroenergetska poduzeća te luke i zračne luke.

Ericsson Private 5G optimizira i pojednostavljuje poslovanje mrežnim upravljanjem temeljenim na oblaku, čuva osjetljive podatke na lokaciji, uz nadogradnje bez prekida rada i jamstvo visokih performansi kroz ugovore o razini usluge.

Instalacija je jednostavna, uz svega nekoliko sati na bilo kojoj lokaciji i može se prilagoditi za veća područja pokrivanja i više uređaja uz veći kapacitet po potrebi. Fleksibilno dizajnirano rješenje podržavat će niz razina primjene, ovisno o zahtjevima, kako bi odgovaralo različitim potrebama. Tvrtke mogu upravljati svojim mrežama i integrirati ga s IT/OT sustavima putem otvorenog sučelja za programiranje aplikacija.

Ericsson Private 5G nadograđuje se na Ericssonovu 4G/5G radijsku i jezgrenu tehnologiju s dvojnim načinom rada, omogućavajući široku paletu korisničkih slučajeva u zatvorenom kao i vani, uz dobru integraciju s poslovanjem, uređajima i aplikacijama. Kao rezultat toga, tvrtke mogu poboljšati produktivnost, pružiti svojim kupcima veću vrijednost i osigurati bolje radno okruženje za zaposlenike.

Inovativni korisnički slučajevi uključuju praćenje imovine i automatizaciju u stvarnom vremenu za poboljšanje produktivnosti u skladištima, a digitalni blizanac može pomoći u optimizaciji rada u proizvodnji. Učinkovito praćenje kvalitete može se izvršiti i putem proširene stvarnosti ili pametnih nadzornih dronova kako bi se povećala sigurnost radnika, posebno u potencijalno opasnim okruženjima poput luka i rudnika.

Ericsson je već ostvario značajne rezultate u području 4G i 5G privatnih mreža s kupcima širom svijeta. Ericsson Private 5G temelji se na uspjehu tog portfelja rješenja i uvidima u implementaciju, kao i na uvidima iz projekata poput 5G-Industry Campus Europe.

Ponuda Ericssona Nikole Tesle
U suradnji s operatorima Ericsson Nikola Tesla stekao je veliko iskustvo u planiranju, dizajniranju, implementaciji, testiranju, optimiziranju, nadzoru i održavanju svih dijelova od kojih se sastoje privatne mreže, od radijskog pristupnog dijela, preko transmisije, jezgrenog dijela sve do aplikacija. Svoje stečeno znanje i iskustvo kompanijski stručnjaci u okviru Ericssonovih projekata već primjenjuju i na privatne mreže utemeljene na globalnim standardima.

Timovi Ericssona Nikole Tesle mogu u suradnji s operatorima ponuditi izradu traženog rješenja, jedinstvenog za svakog kupca implementirajući Ericssonova fleksibilna i prilagodljiva rješenja za privatne mreže. Rješenja se mogu prilagoditi potrebama operatora i njihovih krajnjih korisnika za nadopunu njihove ponude poslovnim subjektima, odnosno za stvaranje novih izvora prihoda. Kompanijski stručnjaci sudjeluju u svim fazama od dizajna i odabira odgovarajuće opreme, preko integracije i puštanja u rad, a u ponudi su i upravljane usluge, tj. usluge upravljanja tom privatnom mrežom za partnera.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice