Novosti


Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu

  Kategorije: Portfelj Trendovi


Vodafone je odabrao Ericssonovu dvojnu cloud-native 5G Core tehnologiju za svoje jezgrene mreže u Njemačkoj i UK. Primjena ove tehnologije značajan je korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga i budućim inovacijama za Vodafoneove privatne i poslovne korisnike u obje države.

Na oba će tržišta Ericsson podržati Vodafoneovu cjelovitu samostalnu cloud-native 5G jezgrenu mrežu za paketske jezgrene aplikacije, što je ključni korak u isporuci usluga povezanosti u samostalne 5G usluge (5G Standalone).

Samostalni 5G omogućit će vrhunske korisničke slučajeve sljedeće generacije i podržati aplikacije koje zahtijevaju najbržu povezanost, najveću propusnost podataka i najnižu latenciju kao i odsječke mreže.

Tehnologiju i aplikacije poput virtualne i proširene stvarnosti, zanemarivu latenciju i veliki kapacitet baratanja podacima najbolje će omogućiti samostalna 5G mreža zahvaljujući sigurnom kreiranju odsječaka mreže, računarstvu na rubu i mogućnostima izloženosti usluga samostalne 5G jezgrene mreže. Ta su rješenja glavni katalizator u pretvaranju digitalne ekonomije i Industrije 4.0 u stvarnost.

U UK će se implementacija provoditi tijekom pet godina, a Ericsson će biti ključni mrežni partner za 5G s kraja na kraj za Vodafone. U Njemačkoj je implementacija već počela, uključujući i pokretanje europske najveće komercijalne samostalne 5G mreže u travnju.

Andrea Dona, Chief Network Officer u Vodafone, UK kaže: „Naša bliska suradnja s Ericssonom bila je značajna u poduzimanju sljedećeg koraka u 5G inovacijama. Odabirom nastavka rada s Ericssonovim vodećim rješenjima, možemo iskoristiti nove prilike koje nastaju iz transformacije poduzeća, industrije i društva u UK i Njemačkoj. Zajedno kreiramo novu digitalnu eru za naše korisnike.“

Arun Bansal, predsjednik regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu kaže: „Kao ključni partner u Vodafoneovom digitalnom putovanju, nakon godina zajedničkih inovacija, implementirali smo 5G širom Europe. Sada, kao nadogradnja našoj postojećoj radijskoj pristupnoj mreži, povjereno nam je da naš portfelj jezgrene mreže dovede 5G u Njemačkoj i UK na sljedeću razinu. S ekonomskim, poslovnim i društvenim dobicima koje 5G nudi, uistinu sam sretan što će Njemačka i UK procvjetati.“

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice