Novosti


Ericsson i John Deere partneri u poticanju 5G inovacija u agrobiznisu

  Kategorije: Portfelj Tehnološki noviteti Trendovi

  • Fokus na tehnologije povezane s Internetom stvari (IoT) kao odgovor na izazove poljoprivrednog sektora
  • Provjera koncepta (eng. proof of concept) bit će razvijena i implementirana u John Deere Precision and Innovation Agriculture Center (CAPI) u Campinasu, Sao Paulo
  • Partnerstvo uključuje realizaciju projekta industrije 4.0 u tvornici John Deere korištenjem 5G tehnologije

AgrobiznisEricsson (NASDAQ: ERIC) Brazil i John Deere sklopili su partnerski sporazum za istraživanje i razvoj tehnoloških inovacija korištenjem 5G tehnologije kao poticaj novim prihodima u agrobiznisu.

Ovaj sporazum kompanijama omogućava zajednički rad na razvoju rješenja fokusiranih na 5G i IoT za identifikaciju i rješavanje izazova u ovom sektoru pomoću povezanosti.

Razvojno-istraživački i inovacijski centri Ericssona i John Deerea primijenit će tehnologije IoT mobilnog ekosustava poput uskopojasnog IoT (NB-loT) i Cat-M1 kao pokretače rješenja za agrobiznis utemeljenih na 3GPP standardima.

Provjere koncepta će za početak biti zajednički razvijene u središnjem uredu John Deerea za Latinsku Ameriku, u Indaiatubai (Sao Paulo), i John Deereovom Center of Agriculture and Precision and Innovation (CAPI) u Campinasu, gdje će 5G oprema biti instalirana. Sporazum uključuje opremanje John Deereovih tvornica petom generacijom opreme kako bi se doprinijelo procesu njihove digitalne transformacije i uključenja u poljoprivredu 5.0.

5G će pružiti veću učinkovitost u korištenju spektra i manju potrošnju energije u usporedbi s  3G i 4G LTE. Prema Ericssonovom istraživanju potencijala koje 5G ima za biznis, sektor poljoprivrede ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030., s 1,9 milijardi američkih dolara dodatne zarade koje potiče 5G.

Murilo Barbosa, potpredsjednik za poslovanje u regiji Južna Latinska Amerika, Ericsson, izjavio je: “Nužno je razumjeti agrobiznis kao složen višestruki vrijednosni lanac, od farme do stola, do luka i automobila, koji zapošljava milijune Brazilaca doprinoseći gotovo 25 posto brazilskom BDP-u. Cijeli ekosustav agrobiznisa, od 5G nadalje, može državu učiniti još produktivnijom nego što je sada. 5G tehnologija će imati ključnu ulogu u ovom novom ciklusu inovacija i jako nam je drago da možemo ići naprijed u tom smjeru u partnerstvu s John Deereom.”

Rodrigo Bonato, direktor Intelligent Solutions Group (ISG) u John Deere Latinska Amerika, komentirao je:

“Demokratiziramo upotrebu povezanosti u ruralnim područjima i dajemo rješenja bez troška za farmere koji će od sada proizvoditi sve učinkovitije i održivije. Povezanost otvara sav potencijal i inovacije koji su dostupni u ovom području te također donosi koristi drugim sektorima u društvu, od telemedicine do e-učenja, na primjer. A da ne govorimo o tome da tehnologija još uvijek privlači sve više mladih natrag na selo, promičući kreiranje radnih mjesta i poduzetništvo.”

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice