Novosti


Nastavak suradnje na projektu Smart Campus u Mostaru

  Kategorije: Događanja Projekti

Na Sveučilištu u Mostaru u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom. Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta, a ova platforma ima mogućnost proširivanja različitim senzorima i omogućava razvoj raznih korisničkih slučajeva za primjenu u konkretnim poslovnim sustavima. U sklopu suradnje u planu je i realizacija 5G Smart Campusa u skoroj budućnosti.

robot Leo Rover

Na događanju su, uz predstavnike akademske zajednice predvođenih rektorom prof.dr.sc. Zoranom Tomićem sudjelovali predstavnici HT Eroneta; Goran Kraljević, član Uprave za tehniku i Tomislav Ruk, član Uprave za marketing te predstavnici Ericssona Nikole Tesle; Matej Perković, voditelj prodaje i marketinga za HT Eronet i Zoran Civadelić, arhitekt rješenja odgovoran za tehničke aspekte navedene suradnje.

Na Sveučilištu u Mostaru predstavljen robot Leo Rover

Predstavljani zadatak u sklopu Hackathona organiziranoga u sklopu projekta Smart Campus,  bio je vezan uz tri tematska područja: poljoprivredu, ekologiju i promet. Studenti su se u sklopu ovoga natjecanja upoznali s različitim modulima autonomnog upravljanja mobilnim robotom, a pri predstavljanju rješenja pokazali su kako vladaju suvremenim tehnologijama. Pobjednik ovogodišnjega natjecanja je student preddiplomskoga Studija informatike s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Filip Crnogorac, s idejom pametnoga prikupljanja otpadaka u kampusu Sveučilišta u Mostaru.

Ericsson Nikola Tesla kao kompanija lider u razvoju ICT tehnologija posvećena je društvu znanja, novih kompetencija te izvrsnosti. Ova suradnja koja je započela 2018. godine pokazala se kao odličan izvor mnoštva novih ideja i projekata u korist cijeloj društvenoj zajednici.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice