Novosti


Projekt WaterQ predstavljen na DORS/CLUC konferenciji

  Kategorije: Događanja

Na 27. konferenciji DORS/CLUC 2022 - Dani otvorenih računarskih sustava, stručnjaci Ericssona Nikole Tesle predstavili su WaterQ projekt u kojem je riječ o digitalnoj transformaciji praćenja kvalitete vode. Osim prezentacije naše kompanije, to je i prilika za ostvarivanje kontakata, ali i privlačenje potencijalnih novih zaposlenika.

Nakon što se dvije godine zbog pandemije nije održavala, konferencija DORS/CLUC 2022 - Dani otvorenih računarskih sustava, održana je po 27. put prošli tjedan na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje su među uglednim predavačima sudjelovali stručnjaci iz Ericssona Nikole Tesle i predstavili WaterQ projekt u kojem je riječ o digitalnoj transformaciji praćenja kvalitete vode.

DORS/CLUC najdugovječnija je i najveća regionalna konferencija o slobodnom i otvorenom softveru te operacijskom sustavu Linux, a njezin cilj je zbližavanje programera i sistem administratora te pozicioniranje tema slobodnog i otvorenog softvera u poslovnom svijetu. Uz to, konferencija ističe i filozofsku stranu i važnost slobode tehnologija u modernom digitalnom društvu.

„Izlaganjem na ovoj konferenciji željeli smo u užem smislu predstaviti WaterQ projekt i rezultate projekta te način na koji primjenjujemo open source rješenja u istraživanju i razvoju. Također, htjeli smo ponuditi i širi kontekst projekta, zašto smo se fokusirali na razvoj inovativnih rješenja za okoliš, odnosno pokazati kako u skladu s misijom Ericssona Nikole Tesle kreiramo inovativna rješenje koja poboljšavaju život ljudi stvarajući novu vrijednost za društvenu zajednicu“ pojasnio je kolega Ivica Projić, voditelj WaterQ projekta te dodao:

“Htjeli smo prenijeti i važnost suradnje sa stručnjacima i dionicima u razvoju rješenja koje u potpunosti odgovara njihovim potrebama te donosi dodanu vrijednost u zaštiti vode i ljudskog zdravlja.“

Konferencija koja je održana u prostorima FER-a zapravo je odlična prilika da studenti kroz takva predavanja steknu bolji uvid u raznovrsnost projekata koji se implementiraju u kompaniji Ericsson Nikola Tesla i inovativne tehnologije koje pritom koristimo. Kroz prezentiranje projekta u kontekstu alata i tehnologija koji su njima poznati gradi se i potencijal da studenti pronađu nešto što je njima zanimljivo te tako postanu dio našeg tima.

„Osim vlastite prezentacije, ovakve konferencije su prilika da steknemo uvid u aktivnosti drugih zanimljivih projekata, ostvarimo kontakte i stvorimo podlogu za nove suradnje. Također, nakon samog predavanja, kroz diskusiju s posjetiteljima konferencije dobili smo i inspiraciju za neke nove ideje i potencijalne aktivnosti na projektu“, kazao je Goran Kopčak, tehnički voditelj WaterQ projekta.

Isto tako, konferencije poput DORS/CLUC-A su i prilika da studentima i poslovnoj zajednici skrenemo pažnju na aktivnosti naše kompanije iz području okoliša, kao i druga rješenja koja doprinose održivom razvoju i imaju pozitivan doprinos na ekonomski, okolišni i društveni razvoj. Na taj način želimo osvijestiti studente da kroz rad u našoj kompaniji i oni mogu konkretno i pozitivno doprinijeti zaštiti okoliša i stvaranju boljeg svijeta.

Da je sudjelovanje na konferenciji imalo itekako smisla, najviše pokazuju izjave studenata koji su istaknuli da su ciljano dolazili na predavanje koje su održali stručnjaci iz Ericsson Nikole Tesle. Zadovoljni su načinom na koji je predstavljen projekt WaterQ kroz koji su im predstavljene i tehnologije koje se koriste, ali je objašnjena i sama vizija projekta. 

A mi kao kompanija smo još jednom dobili potvrdu da su strast i predanost naših stručnjaka prema dijeljenju znanja prepoznati baš kao i poruka da suradnja, timski rad i spremnost na inovacije mogu imati konkretan pozitivan učinak na okoliš i doprinijeti kvaliteti života u zajednici, što nas, između ostalog, čini poželjnim poslodavcem.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice