Novosti


5G iskustva predstavljena u Crnoj Gori

  Kategorije: Događanja

U organizaciji Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) krajem rujna je u Budvi održana 19. Međunarodna regulatorna konferencija pod nazivom „Trenutni i budući regulatorni izazovi, usuglašavanje sa evropskim regulatornim okvirom˝.

Konferencija okuplja regulatore iz zemalja centralne i jugoistočne Europe u raspravi o različitim aspektima regulacije tržišta elektroničkih komunikacija.

Ove su godine među ostalim u fokusu bile teme digitalna transformacija, razvoj širokopojasnog pristupa i elektroničke infrastrukture, identifikacija prepreka i predlaganje mjera za njihovo otklanjanje, sigurnost elektroničkih mreža i servisa te iskustva u vezi implementacije 5G tehnologije te povećanje dostupnosti mreža i servisa.

Zanimanje i broj selektiranih prezentacija za programsku sesiju pod nazivom “Iskustva u vezi implementacije 5G-a, povećanje dostupnosti mreža i servisa, QoS i QoE mreža i usluga” u okviru koje su stručnjaci Ericssona Nikole Tesla Vanesa Čačković i Tomislav Blajić imali predavanje potvrdilo je da je uvođenje i razvoj 5G mobilnih komunikacijskih mreža i usluga i dalje jedna od najaktualnijih tema.

Okosnica predavanja stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle bila je 5G tehnologija kao temelj digitalne budućnosti. Osvrnuli su se na dostignuća u protekle tri godine na području implementacija 5G mreža u Hrvatskoj, na današnje globalne trendove, najavili što nas čeka nakon 5G-a, te naglasili kako će tehnologija biti jedan od ključnih elemenata u rješavanju socijalnih, ekonomskih i ekoloških izazova koji nas čekaju u budućnosti.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice