Novosti


Razvoj konkurentnosti mladih na tržištu rada

  Kategorije: Događanja

Željko Antolić, direktor Ljudskih potencijala je na konferenciji „Što mladima treba da budu konkurentniji na tržištu rada?“ govorio o prilikama koje Ericsson Nikola Tesla pruža mladima za razvoj konkurentnosti na tržištu rada.

Panel

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje održali su 21. studenog 2022. konferenciju „Što mladima treba da budu konkurentniji na tržištu rada?“ na kojoj su predstavljeni rezultati mapiranja odgovornih poslovnih praksi poduzeća u Hrvatskoj koje pružaju podršku mladima prilikom ulaska na tržište rada te stavovi mladih o tome što im je potrebno kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Ericsson Nikola Tesla je među 16 poduzeća s mapiranim odgovornim praksama u sklopu ovog projekta kojem je cilj bio dobiti uvide o tome jesu li i u kojoj mjeri mladi spremni za ulazak na tržište rada, koja su njihova očekivanja i stavovi spram obrazovnog sustava i budućih poslodavaca i postoje li u Hrvatskoj odgovorne poslovne prakse koje olakšavaju prelazak mladih iz školovanja u svijet rada.

U programu konferencije sudjelovali su i prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dragan Jelić, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Vesna Hrvoj-Šic, Voditeljica Službe za strukovno obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Kornelija Knez, direktorica Zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima, PBZ, Vali Marszalek, direktorica ESG odjela Mazars Hrvatska i mentorica na projektu, Igor Žonja, direktor portala Moj posao te Andrijana Mušura Gabor, psihologinja i bihevioralna znanstvenica, suradnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku na projektu.

Željko Antolić (treći s lijeva) sa sudionicima konferencije

Željko Antolić, direktor ljudskih potencijala Ericssona Nikola Tesle sudjelovao je u panel diskusiji „Što kompanije rade dobro kako bi podržale mlade pri ulasku na tržište rada, što bi moglo bolje?“ na kojoj je predstavio kompanijska iskustva u podršci mladima za uspješan ulazak u svijet rada. Govoreći o Ericsson Nikola Tesla Summer Campu, ljetnoj radionici za STEM studente kroz koju kompanija daje priliku mladima da testiraju i razvijaju svoje znanje na atraktivnim projektima u kojima se suvremena tehnologija koristi za suočavanje s nekim od najvećih izazova današnjice, rekao je da su ovaj uspješni model suradnje akademske zajednice i poslovnog sektora počele primjenjivati i druge kompanije. Pritom je naglasio: „Ono po čemu se mi razlikujemo je strateški pristup, duga tradicija, ali i kontinuirana prilagodba te usavršavanje u svemu što radimo, pa tako i u našem odnosu s akademskom zajednicom. Uz Summer Camp tu su brojne suradnje na projektima, radionicama, studijskim programima i slično. Takvim pristupom direktno utječemo na podizanje kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj i na nacionalnu konkurentnost.“

Dodao je da tijekom cijele godine mladi imaju priliku doći u našu kompaniju dok još studiraju, vidjeti mnogobrojne prilike za rast i razvoj u različitim područjima i radeći s različitim suvremenim tehnologijama te naći ono što ih inspirira za razvoj profesionalne karijere. Te prilike redovito oglašavamo na kompanijskim internetskim stranicama, ali i predstavljamo uživo na brojnim sajmovima poslova i studentskim događanjima širom Hrvatske. Sudjelovanjem u takvim događanjima, želimo se što više približiti mladima i dati im priliku da nas bolje upoznaju. Najbolji će dojam naravno steći ako nam se pridruže na nekom od oglašenih poslova.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice