Novosti


Svečano obilježen Dan FER-a

  Kategorije: Događanja

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se u petak, 25. studenoga 2022. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Uz djelatnike FER-a i studente, događaju su prisustvovali brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija kao i predstavnici gospodarstva.

Najuspješnijim studentima tradicionalno su dodijeljene nagrade i priznanja. Plaketa Josip Lončar, najprestižnija je nagrada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koja nosi naziv po akademiku prof. Josipu Lončaru, osnivaču razvoja elektrotehnike u Hrvatskoj te laboratorijskih znanstvenih istraživanja u elektronici. Nagrada „Josip Lončar“ dodjeljuje se u obliku priznanja, posebnih priznanja te brončanih, srebrnih i zlatnih plaketa. Brončanu plaketu dobio je najbolji student Fakulteta na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija, profil Telekomunikacije i informatika, Dominik Sabljak, koju je u ime kompanije Ericsson Nikola Tesla uručila predsjednica Gordana Kovačević.

Također, po 24. put dodijeljene su i nagrade Ericsson Nikola Tesla za tri najbolja rada iz područja telekomunikacija. Prvo mjesto osvojio je projekt „Comparing deep learning and traditional machine learning approaches for tabular data TabNet vs XGBoost“, drugo mjesto projekt „Satellite Imagery in e-environment“, a treće - „Smart Lab Digital Twin“.

Nagrađenim timovima priznanja je također uručila predsjednica kompanije. Ponosni smo što je nagrada Ericsson Nikola Tesla ujedno i nagrada s najdužom tradicijom koju dodjeljuje neka kompanija studentima FER-a.

FER kao simbol visokog obrazovanja
Prof. dr. sc. Vedran Bilas je na samom događanju, kao novoizabrani dekan, predstavio svoju viziju FER-a, vodeće hrvatske obrazovne i istraživačke institucije u području elektrotehnike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija te računarstva. U svom je govoru istaknuo kako je FER sa svojih 700 djelatnika, zajednicom od 4000 studenata na svim razinama studija, te 223 istraživačka projekta ukupne vrijednosti preko 30 milijuna eura, simbol visokog obrazovanja. Rijetki su fakulteti poput FER-a koji bi mogli upisati i dvostruko više izvrsnih studenata – toliko ih naime FER odabire kao prvi izbor pri upisu. Istaknuo je i važnost društvene uloge FER-a te opisao okruženje i infrastrukturu kakvu FER treba da bi ispunio svoje pune potencijale s ciljem daljnjeg poticanja rada svojih iznimnih znanstvenika i inženjera koji već desetljećima generiraju nova znanja te osnažuju hrvatsko gospodarstvo i znanstvenu izvrsnost.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice