Novosti


Partnerstvo za društveni boljitak – održan panel na LEAP samitu

  Kategorije: Događanja

Na ovogodišnjem LEAP samitu koji je održan 18. i 19. svibnja u Zagrebu sudjelovala je i naša kompanija. Na panelu Partnerstvo za društveni boljitak govorile su predstavnice članica Hrvatskog poslovnog svijeta za održivi razvoj: Antonija Lončar, direktorica marketinga, komunikacija i DOP-a u Ericssonu Nikoli Tesli, Deana Stipanović iz Valamar Riviere te Barbara Juranić iz kompanije Sato, dok je panel moderirala Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a.

Glavni fokus na panel-raspravi bio je na doprinosu korporativnog sektora integraciji osoba s invaliditetom na tržištu rada, kroz zapošljavanje te kroz angažman društvenih poduzeća koja zapošljavaju veći broj osoba s invaliditetom. Uz to, panelistice su podijelile poslovne prakse iz svojih kompanija o provođenju održive nabave, odnosno načinu na koji angažiraju društvena poduzeća ili pak mala lokalna poduzeća, te koje su prepreke većoj suradnji društvenih poduzeća i velikih kompanija.

Antonija Lončar objasnila je na koji način Ericsson Nikola Tesla radi na korporativnoj održivosti, odnosno koje se aktivnosti i programi implementiraju u kompaniji u svrhu ostvarenja ciljeva održivog razvoja.

„Naša strategija integrira održivost i korporativnu odgovornost stvarajući preduvjete za aktivnu ulogu u provođenju digitalne transformacije društva te stvaranje nove vrijednosti za sve dionike. Želimo i nadalje ostati odgovoran i relevantan pokretač pozitivnih promjena u društvu“, naglasila je i dodala: „Nastavit ćemo i dalje razvijati odgovorne poslovne prakse za jačanje svoje pozicije pouzdanog partnera sa svim relevantnim dionicima. Proaktivni smo u brojnim aktivnostima koje su puno šire od poštivanja zakona te kontinuirano provodimo programe u područjima kao što su ljudska prava, borba protiv korupcije, zaštita zdravlja i sigurnost na radu, kao i odgovorno upravljanje dobavljačima“.

Govoreći o integraciji osoba s invaliditetom na tržištu rada, kroz zapošljavanje te kroz angažman društvenih poduzeća, Antonija Lončar je rekla da u Ericssonu Nikoli Tesli radi manji broj osoba s invaliditetom te istaknula kako smo ponosni na njihov kvalitetan rad i doprinos organizacijskom rastu i razvoju. Istaknula je kako je aplikacija EVA (virtualni asistent za pomoć slijepim i slabovidnim osobama), razvijena u Ericssonu Nikoli Tesli, rezultat timskog rada koji uključuje upravo osobe s invaliditetom.

„Spomenula sam da želimo biti pokretači pozitivnih promjena. Da bismo promijenili postojeće prilike za mlade ljude s invaliditetom, donijeli smo odluku o stipendiranju studenata s invaliditetom koji se obrazuju u STEM području. Ovim programom želimo pokazati tim mladim ljudima da vodimo brigu o njihovom školovanju i mogućem karijernom razvoju.“ zaključila je Lončar.

Na samom kraju panela, sudionice su dale savjet društvenim poduzećima kako pristupiti velikim kompanijama, savjetovale su ih da budu uporni, da ne odustaju te da razgovaraju s kompanijama o mogućoj prilagodbi asortimana ponude. Njihove priče osim što su inspirirale nazočne, potaknule su ih na pozitivno djelovanje te otvorile neke nove prilike.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice