Novosti


Na 46. MIPRO konferenciji Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena godišnja ICT nagrada

  Kategorije: Događanja Portfelj Priznanja Tehnološki noviteti

Na 46. međunarodnom okupljanju ICT stručnjaka MIPRO 2023. Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je MIPRO godišnja ICT nagrada utemeljena kako bi se valorizirali značajni uspjesi u struci u Hrvatskoj i šire.

 

Akademik Karolj Skala, predsjednica kompanije Gordana Kovačević i Zoran Bosić

Povjerenstvo za dodjelu MIPRO godišnje ICT nagrade sastavljeno od akademika, gospodarstvenika, ljudi iz javne uprave i podržavatelja MIPRO-a po prvi put je dodijelilo ovu nagradu koja i svojim oblikom Teslinog jajeta simbolizira inovativnost i stvaranje. Ericsson Nikola Tesla je tako postao prvi dobitnik ove nagrade u kategoriji pravne osobe za inovativna informacijsko-komunikacijska rješenja i doprinos u razvoju naprednih poslovnih sustava. 


Kao primjer jednog od brojnih inovativnih rješenja elaborirano je naše rješenje Smart Work Order, odnosno, pametni radni nalog koje je nastalo u suradnji sa stručnjacima iz globalne korporacije. Rješenje je bazirano na najmodernijim tehnologijama poput proširene stvarnosti, strojnog učenja i umjetne inteligencije i u skladu s najboljim praksama te omogućava transformaciju operacija putem automatizacije troškovno zahtjevnijih dijelova i prelazak na proaktivni način rada umjesto reaktivnog. Uz zadovoljavanje visokih standarda održivosti u ostvarenju klimatskih ciljeva ovo rješenje unaprjeđuje operativnu učinkovitost u poslovnom sustavu.

„Raduje me što je ovu nagradu dobila upravo naša kompanija koja s ponosom u svom nazivu nosi ime velikog Nikole Tesle. Zahvaljujem stručnom žiriju koji je prepoznao inovativnost stručnjaka Ericssona Nikole Tesle i dodijelio nam ovo značajno priznanje koje je motivacija, inspiracija i poticaj za dalje“, rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikola Tesle. Istaknula je da kompanija godinama kontinuirano strateški promišlja razvoj novih tehnologija i njihov utjecaj na širu zajednicu te stvara tehnološki napredna i inovativna rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na poslovanje i na život čovjeka. Naglasila je da svih tih rješenja ne bi bilo bez izvrsnih stručnjaka naše kompanije čija su kvalitetni rezultati i rješenja kao i predanost, proaktivnost, inovativnost prepoznati i cijenjeni u globalnoj tehnološkoj zajednici. 

 „Razvoj tehnologija budućnosti bit će onoliko moguć i kvalitetan koliko su kvalitetna različita inovativna rješenja koja imaju utjecaj na naš život, a to je moguće jedino ako imamo kvalitetne i kreativne ljude. Odgovornost je na svima nama da u našem pametnom zelenom ekosustavu stvaramo i njegujemo prave vrijednosti, promoviramo znanje i prepoznajemo te razvijamo inovativne stručnjake koji će ostati u Hrvatskoj i koji će raditi na pametnim poslovima i tehnologijama budućnosti.“ zaključila je u svom obraćanju Gordana Kovačević.
 

Zoran Bosić, Gordana Kovačević i Dragan Popović, direktor MITO projekta u Ericssonu

Prigodom preuzimanja nagrade predsjednica kompanije pozvala je da joj se pridruži kolega Zoran Bosić, jedan od stručnjaka Ericssona Nikole Tesle zaslužnih za razvoj Smart Work Order rješenja te voditelj IT tima projekta MITO (Management of IT Operations) u okviru kojeg je nastalo ovo rješenje. ETK tim koji sudjeluje u navedenom projektu te je radio na razvoju rješenja sastavljen je od stručnjaka iz IT/ES i R&D organizacija. 

Ericsson Nikola Tesla podržava MIPRO, najstariji i najveći nekomercijalni ICT skup u ovom dijelu Europe od samih početaka, a kompanijski stručnjaci redovito sudjeluju u njegovom radu. Tako su i ove godine naši brojni stručnjaci prisutni na forumima, savjetovanjima i okruglim stolovima dali značajni doprinos kvaliteti ovog skupa. 









 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice