Novosti


Visoka delegacija posjetila našu podružnicu na Kosovu

  Kategorije: Događanja Portfelj

Ured Ericssona Nikole Tesle na Kosovu posjetila visoka delegacija koju su činili ministrica ekonomije Kosova Artane Rizvanolli, veleposlanik Švedske na Kosovu Jonas Westerlund te direktorica Nordijske komore na Kosovu Aferdita Pllana Ibrahimi.

Delegaciju su prošlog tjedna ugostili direktor naše podružnice na Kosovu Besar Spahija i Ante Ugrina, ovom prilikom u ulozi predstavnika rukovodstva Ericssona Nikole Tesle.

Svrha posjeta bilo je bolje upoznavanje s našom najnovijom R&D lokacijom u Prištini te ulogom i doprinosom R&D organizacije u razvoju softvera za najsuvremenije napredne mobilne tehnologije. Predstavljen je rad na razvoju softvera koji je implementiran u cijelom svijetu u mrežama vodećih svjetskih operatora kao i u mrežama operatora na Kosovu te ETK rješenja u području Digitalno društvo, uključujući nacionalnu sigurnost.

Bilo je riječi i o suradnji sa Sveučilištem u Prištini, u sklopu koje njihovi studenti mogu pohađati naš Summer Camp te o mogućnostima njihova zapošljavanja na našoj lokaciji u Prištini.  

Direktor podružnice na Kosovu, Besar Spahija, detaljno je prezentirao naš angažman na Kosovu, projekte na kojima radimo te buduće planove koji doprinose ciljevima Digitalnog Kosova.

Ministrica ekonomije Kosova Artane Rizvanolli bila je impresionirana prezentiranim te je svoje dojmove prenijela i putem društvenih mreža, a posjet ove delegacije su zabilježili i lokalni mediji na Kosovu.

Naš R&D centar na Kosovu trenutno zapošljava 12 stručnjaka s potencijalom za daljnji rast.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice