Novosti


Raznovrsne karijerne prilike koje nudimo u ENT-u predstavljene na Job Fairu

  Kategorije: Događanja

Ericsson Nikola Tesla predstavio se i ove godine na 17. Job Fairu.

 

Ovaj sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Kluba studenata elektrotehnike svake godine ugošćuje više od 100 tvrtki.

Nekoliko tisuća studenata iz STEM područja tako se imaju priliku tijekom dva dana događanja informirati o karijernim mogućnostima u tim kompanijama. Ericsson Nikola Tesla od samih početaka sudjeluje na ovom najvećem sajmu poslova u regiji. 

Na velikom izložbenom prostoru koji je zanimljivim sadržajem privukao brojne posjetitelje, naši stručnjaci predstavili su aktivnosti kompanije te održali radionicu na temu „Razvoj softwarea na Embedded sustavima“. Na našem štandu je tijekom dva dana događanja, sa studentima pričalo dvadeset naših stručnjaka iz ključnih poslovnih područja: Rješenja i usluge za kupce, Digitalno društvo te Istraživanje i razvoj. Oni su prvenstveno kroz vlastita iskustva, prisjećajući se pritom svojih studentskih dana, studentima pokušali dočarati što propulzivna ICT industrija može ponuditi mladim inženjerkama i inženjerima. Osim što smo se povezali i razmijenili iskustva sa znatiželjnim studenticama i studentima, naši stručnjaci upoznali su ih s aktualnim tehnološkim trendovima i mogućnostima koje ih očekuju u Ericssonu Nikoli Tesli, te s kompanijom kroz nagradni „ENT kviz“, kojem je cilj na zabavan način informirati studentice i studente o povijesti kompanije te projektima i tehnologijama koje se u Ericsson Nikoli Tesli koriste. 

Na radionici pod nazivom „Razvoj softwarea na Embedded sustavima“, Saša Tepić i Mateo Marcelić pobliže su objasnili kako je to razvijati software za hardware koji se proizvodi u nekoliko stotina tisuća jedinica i omogućava mobilnu komunikaciju u cijelom svijetu.

Ericsson Nikola Tesla kao lider u ICT industriji itekako je svjestan važnosti suradnje s akademskom zajednicom kao i predstavljanja kompanije na ovakvim događanjima. Suradnja naše kompanije s fakultetom Elektrotehnike i računarstva seže još od ranih 60-ih godina, a poveznica svih zajedničkih projekata je razmjena i umnažanje znanja. U kompaniji trenutno u studentskom angažmanu svoja prva poslovna iskustva stječe nešto više od 150 studenata  s FER-a, koji će se, vjerujemo, nakon diplome odlučiti i za stalni angažman u našoj kompaniji.  

Hvala svim kolegama i kolegicama koji su uspješno realizirali naše prisustvo na ovom vrijednom događanju.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice