Novosti


Ericsson Nikola Tesla Summer Camp: platforma uzajamne inspiracije i kreacije tehnologija i rješenja za budućnost

  Kategorije: Događanja

U ponedjeljak, 15. srpnja, počeo je Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2024. Riječ je o radionici koja već 23. godinu okuplja najbolje studente prvenstveno STEM područja koji uz pomoć mentora odgovaraju na zadane izazove kreirajući za njih tehnološka rješenja.


Na ovogodišnjem izdanju ENT Summer Campa, koji se održava u Zagrebu, Splitu i Osijeku, sudjeluje 69 studenata na 27 projekata s fakulteta iz zemlje i inozemstva. Studenti će u narednim tjednima rješavati izazove suvremene industrije i društva uz pomoć najsuvremenijih tehnologija kao što su AI, XR, Big Data i druge. U akademsko-istraživačkom duhu, a kroz različite aktivnosti, sudionici imaju priliku doživjeti cjelovito poslovno iskustvo, s naglaskom na ispitivanje novih tehnologija, metoda i alata. Svoje će radove na kraju predstaviti internoj stručnoj javnosti na završnoj svečanosti u rujnu. Sjajna je ovo prilika koja se pruža studentima za primjenu znanja u stvarnom industrijskom okruženju.

„Ericsson Nikola Tesla Summer Camp idealan je akademsko-istraživački poligon za buduće ICT stručnjake u kojem je naglasak na ispitivanju novih tehnologija, metoda i alata, ali je i odličan primjer suradnje akademske zajednice i realnog sektora. Mjesto je to susreta studenata s najsuvremenijim tehnologijama s kojima radimo, našom kompanijom, načinima rada i kompanijskom kulturom“, rekao je Andrej Grgurić, direktor Istraživanja u Ericssonu Nikoli Tesli i voditelj Ericsson Nikola Tesla Summer Campa, prethodno i sam sudionik ove kompanijske ljetne radionice. 
Dodao je:„Izvrsna je ovo prilika za studente da pod vodstvom stručnih mentora otkriju kako je raditi u struci, u dinamičnom okruženju na poticajnim projektima iz različitih područja od našeg interesa. ENT Summer Camp platforma je uzajamne inspiracije i kreacije rješenja za budućnost kojom dodatno ostvarujemo našu misiju podržavanja mladih talenata kako bi ostvarili svoj puni potencijal. Svim sudionicima – studentima, našim akademskim partnerima i kompaniji, ali i široj društvenoj zajednici – otvara prilike za daljnji rast i razvoj.”

Ericsson Nikola Tesla Summer Camp postao je brend koji simbolizira uspješnu suradnju obrazovnog sektora i biznisa. Mladim stručnjacima omogućava razvoj znanja i vještina te stjecanje iskustva rada na zanimljivim projektima razvoja suvremene tehnologije koji su im odlična referenca u životopisu, a mnogima od njih to je i prvi susret s budućim poslodavcem. Osim toga, sudionici imaju priliku upoznati se s međunarodnim okruženjem, povezati se s mentorima i iskusnim stručnjacima te izgraditi korisne kontakte za buduću karijeru.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice