Novosti


Gordana Kovačević dobila odlikovanje za doprinos u gospodarstvu

  Kategorije: Priznanja

Na svečanosti održanoj u utorak 8. listopada u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, Zoran Milanović, predsjednik RH, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama iz područja kulture, gospodarstva, znanosti i sporta.

Izvor: Ured Predsjednika RH/Tomislav Bušljeta i Marko Beljan

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za iznimni doprinos i osobite zasluge za gospodarstvo.

U obraćanju odlikovanima predsjednik Milanović naglasio je kako su kultura, gospodarstvo, znanost i sport četiri značajna područja za naše društvo i državu kao cjelinu. Dodao je da je stoga na prijedlog udruga, pojedinaca i svojih savjetnika u Uredu Predsjednika Republike donio odluku da toj značajnoj i važnoj grupi ljudi, građanima Hrvatske, dodijeli odlikovanja. „Radi se o ljudima koji su dali značajan doprinos kroz život i rad u ova četiri područja i to je minimum koji vam hrvatska država i ja, kao predsjednik, na jedan simbolički način može dodijeliti“, poručio je predsjednik Milanović.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice