Novosti


15. obljetnica Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle

  Kategorije: Događanja


Svečanost zatvaranja jubilarnog 15. Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle održana je u srijedu, 30. rujna 2015.godine, u prostoru kompanije. Uz studente i njihove mentore, na svečanosti su bili prisutni brojni predstavnici akademske zajednice predvođeni prof. dr. sc. Vedranom Mornarom, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta RH. Događanje su putem video konferencijske veze pratili studenti i mentori koji su radili u Ljetnom kampu u Splitu.

Sudionici ljetnog kampa

mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle Pozdravljajući uvažene goste, mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle naglasila je važnost dijeljenja znanja i bliske suradnje znanosti, obrazovanja i gospodarstva u rastu i razvoju nacionalnih ekonomija. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle odličan je primjer kvalitetnog povezivanja sudionika trokuta znanja i prepoznat je u hrvatskim i međunarodnim okvirima.
 
Prigodom obilježavanja ove važne obljetnice kompanija je dodijelila priznanja najzaslužnijim institucijama i pojedincima. Gordana Kovačević uručila je priznanja za dugogodišnju uspješnu suradnju prof.dr.sc. Mislavu Grgiću, dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Srđanu Podrugu, dekanu Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu i prof.dr.sc. Miljenku Šimpraga, prorektoru za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu . Za velik osobni doprinos u organizaciji i promociji Ljetnog kampa priznanje su dobili najzaslužniji pojedinci: prof. dr. sc. Gordan Ježić, prof. dr. sc. Maja Matijašević, prof. dr. sc. Mario Kušek, prof. dr. sc. Dinko Begušić, dr. sc. Darko Huljenić, dr. sc. Saša Dešić i prof. dr. sc. Vedran Mornar. 
 
prof. dr. sc. Vedran MornarLjetni kamp Ericssona Nikole Tesle, čiju 15. obljetnicu obilježavamo ove godine, jedan je od uspješnih projekta povezivanja obrazovanja i gospodarstva kojeg je kompanija pokrenula u suradnji s FER-om davne 2001. godine. Od tada kamp postaje mjesto tradicionalnog okupljanja najboljih studenata završnih godina, prvenstveno tehničkih fakulteta, koji okupljeni u timovima, uz stalni nadzor najboljih mentora iz zemlje i inozemstva, rade na visokotehnološkim projektima. Studenti na taj način, u realnom poslovnom okruženju, već u vrijeme studija stječu svoje prvo radno iskustvo. 
  
Tijekom ovih 15 godina rada Ljetnog kampa, uz studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u rad su bili uključeni i studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke, Visoke škole za informacijske tehnologije iz Zagreba, Visokog učilišta Algebra iz Zagreba, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog studija Sveučilišta u Zagrebu. U radu sa studentima, sudjelovali su mentori iz Hrvatske, Švedske, Australije, Kine, Njemačke i  Mađarske. 
 
Završna svečanost 15. Ljetnog kampaOd 2001. godine do danas kroz Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle prošlo je više od  600 studenata koji su uz podršku preko 250 mentora s fakulteta i iz kompanije realizirali više od 400 projekata. Za svoj rad polaznici su primili brojna priznanja, među kojima 4 Rektorove nagrade. Akademska zajednica dobila je 11 doktora znanosti iz redova studenata te 9 doktora znanosti iz redova kompanijskih mentora. Dugoročni pozitivni efekt vidljiv je u 25 doktorskih teza te 250 diplomskih radova vezanih uz rad u kampu.
Za mnoge studente upravo je rad u Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle bio odlučujući čimbenik pri izboru poslodavca i područja u kojem dalje žele razvijati svoju karijeru. S druge strane, kompanija u kampu pronalazi top talente, zapošljava ih i uključuje na najsloženije globalne tehnološke projekte. Tako kompanija jača svoju poziciju na zahtjevnom globalnom tržištu, a istodobno mladim stručnjacima osigurava atraktivne poslovne prilike te razvoj karijere ovdje u Hrvatskoj.
 
O kvaliteti rada sa studentima, budućim zaposlenicima kompanije, te samog projekta svjedoče i nagrade Zlatni indeks za projekt ljetnog kampa, za najbolji imidž prema percepciji studenata te, kao tvrtki s najviše zlatnih indeksa, još i Grand Prix za velika poduzeća. Zlatni indeks tvrtka je dobila nekoliko godina za redom, a značaj je tim veći što su odluku donijeli sami studenti tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT.

 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice