Novosti


Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u - “Globalni svjetionik”

  Kategorije: Priznanja

• Ericssonova 5G pametna tvornica u Lewisvilleu u Texasu prepoznata kao pionir četvrte industrijske revolucije (4IR) • Integrirani sustavi za zaštitu okoliša dizajnirani su da smanje potrošnju energije za 24 posto te potrošnju vode u interijeru za 75 posto. Tvornica radi na 100 posto obnovljivoj električnoj energiji • Agilnim načinima rada i uz snažnu industrijsku IoT arhitekturu, u godinu je dana tim 5G pametne tvornice razvio 25 korisničkih slučajeva koji će naći širu primjenu u idućih 12 mjeseci

5G pametna tvornica u Lewisvilleu u Texasu Ericssonovu (NASDAQ: ERIC) 5G pametnu tvornicu u Lewisvilleu u Texasu Svjetski ekonomski forum prepoznao je kao globalnog predvodnika u 4. industrijskoj revoluciji (4IR). Forum je tvornici dao svoju prestižnu oznaku “*Globalni svjetionik” kao priznanje Ericssonovoj implementaciji tehnologije sljedeće generacije na toj lokaciji te njezinom učinku – uključujući impresivno poboljšanje učinka od 2,2 puta po zaposleniku u usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja.

Spomenuta je lokacija prva Ericssonova tvornica koja je dobila ovo priznanje od Svjetskog ekonomskog foruma za širu primjenu 4IR tehnologija uz do sada vidljive koristi. Od otvaranja početkom 2020., tim 5G pametne tvornice u SAD-u razvio je 25 različitih korisničkih slučajeva, koji će svoju širu primjenu naći u manje od 12 mjeseci.

U usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja, 5G automatizirana tvornica s povezanim robotima ima 120 posto poboljšani učinak po zaposleniku i 65-postotno smanjenje u ručnom rukovanju materijalima.

Integrirani sustavi za zaštitu okoliša dizajnirani su za smanjenje potrošnje energije za 24 posto, potrošnje vode u interijeru za 75 posto u usporedbi sa sličnim građevinama, a tvornica radi na 100 posto obnovljivoj električnoj energiji. Ericsson također namjerava dobiti **LEED Gold i LEED Zero Carbon certifikate za ovu pametnu tvornicu te će ona biti prva Ericssonova tvornica u svijetu s tim priznanjem.

Fredrik Jejdling, izvršni dopredsjednik i rukovoditelj poslovnog područja Mreže u Ericssonu, izjavio je: “Upravljanje potpuno automatiziranim tvornicama koje koriste najnovije tehnologije dio je naše strategije za otporniji i održiviji globalni lanac opskrbe. To pokazuje našu predanost u nastavljanju bliskog rada s našim kupcima, što nam u konačnici omogućuje da smanjimo emisije. Ova oznaka Svjetskog ekonomskog foruma naglašava transformacijski učinak 5G tehnologije općenito – posebice na naše tvornice  – za dobrobit poslovnih subjekata i društva u cjelini.”

Francisco Betti, rukovoditelj Oblikovanja napredne proizvodnje u Svjetskom ekonomskom forumu rekao je: “Ovo je vrijeme do sada neviđene industrijske transformacije. Budućnost pripada kompanijama koje su voljne prihvatiti radikalne promjene i iskoristiti nove prilike. Današnje su promjene, bez obzira na izazove koje predstavljaju, snažan poziv za novo osmišljavanje rasta. Svjetionici osvjetljavaju budućnost proizvodnje i budućnost industrije.”

Ericsson je investirao u novu generaciju lanaca opskrbe kako bi u cijelom svijetu kreirao prilagođen, održiv opskrbni lanac povezan s kraja na kraj. U SAD-u, Ericsson je investirao preko 100 milijuna američkih dolara u svoju prvu 5G pametnu tvornicu, prvenstveno namijenjena za potrebe Ericssonovih 5G kupaca u Sjevernoj Americi.

Ericsson također ubrzava novu generaciju pametne proizvodnje modularnim i fleksibilnim načinima proizvodnje u svojim tvornicama u Estoniji, Kini i Brazilu. Time će se osigurati bliska suradnja s kupcima u Ericssonovim europskim, azijskim i američkim operacijama.

Ericsson podržava ambiciju 1.5°C koju je postavio Pariški sporazum. Da bi se ona ostvarila, svijet treba prepoloviti globalne emisije do 2030. te doći do nulte neto stope emisija prije   2050. Digitalne tehnologije poput 5G i IoT primijenjene u različitim industrijama, poput proizvodnje, mogu pomoći smanjiti globalne ugljične emisije do 15 posto do 2030.

*Globalni svjetionik

Emitirajući snažnu svjetlost koja probija maglu i mrak, svjetionici su ključni za pomorsku navigaciju.  Svjetski ekonomski forum identificira tvornice koje najbolje posluju te istražuje uvide iz tih “svjetionika”- svjetskih najnaprednijih postrojenja koja primjenjuju tehnologije četvrte industrijske revolucije. Svjetionici su tvornice koje su tehnologiju četvrte industrijske revolucije dovele od pilota do šire integracije, čime su ostvarile značajne financijske i operativne koristi.

**LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, najrašireniji je sustav ocjenjivanja zelenih građevina u svijetu.


Povezano

World Economic Forum event page (eng.)

Ericsson USA 5G Smart Factory produces its first base stations (eng.)

Ericsson USA 5G Smart Factory (eng.)

Welcome to the smart factory (eng.)

The world's first cellular IoT-based Smart Factory (eng.)

Realizing sustainable 5G-enable smart manufacturing in the US (case study) (eng.)

Ericsson blog: Our smart factory of the future: let me show you around (eng.)

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice