Novosti


Obilježavamo europski mjesec raznolikosti

  Kategorije: Događanja Projekti

Ericsson Nikola Tesla već dugo promovira potrebu poštivanja različitosti i uključivost u svojem svakodnevnom poslovanju te kroz uključivanje u relevantne društvene inicijative. Prepoznajemo vrijednost i snagu koje raznolikost daje našim timovima u pronalaženju inovativnih rješenja za naše kupce.

U svibnju koji je Europski mjesec raznolikosti svjetla reflektora usmjerena su na važnost poštivanja raznolikosti i uključivosti na radnim mjestima i u društvu.

Ericsson Nikola Tesla već dugo promovira potrebu poštivanja različitosti i uključivost u svojem svakodnevnom poslovanju te kroz uključivanje u relevantne društvene inicijative. Prepoznajemo vrijednost i snagu koje raznolikost daje našim timovima u pronalaženju inovativnih rješenja za naše kupce. Svojim djelovanjem i aktivnostima nastojimo te vrijednosti prenijeti i na širu društvenu zajednicu pa tako npr. doprinosimo većoj zastupljenosti žena u ICT industriji.  Različitost i uključivost sastavnice su naše kompanijske kulture i smatramo ih bitnim elementima za našu komparativnu prednost. Globalna korporacija Ericsson s kojom nas veže više od šest desetljeća poslovne povezanosti također ističe važnost različitosti i uključivosti smatrajući da su one jedan od pokretača inovativnosti.  Znanje, stručnost i profesionalnost zaposlenika, ali i poštivanje različitosti i uključivosti razlozi su zbog kojih su stručnjaci Ericssona Nikole Tesle cijenjeni članovi globalnih timova. Vrsni stručnjaci tako kod nas imaju priliku ostvariti atraktivnu globalnu karijeru i postati dio globalne ICT zajednice koja kreira tehnologiju budućnosti. Koliku važnost pridajemo različitosti i uključivosti potvrđuje i činjenica da je Ericsson Nikola Tesla među prvim potpisnicama hrvatske Povelje o raznolikosti, a predsjednica kompanije je i njezina ambasadorica.

Europska komisija radi na promicanju raznolikosti i uključivosti te borbi protiv diskriminacije putem zakonodavstva, no na svima je nama odgovornost da te propise oživotvorimo u praksi. Više o samom obilježavanju europskog  mjeseca raznolikosti i planiranim događanjima možete naći na stranicama Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) koji je nositelj projekta hrvatske Povelje o raznolikosti.

Različitost nas čini jačima, a samo uključivanjem svih kutova gledanja možemo djelovati uspješno kao pojedinci, kompanije i društvo.

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikole Tesle


Povezano

Članak o našem zalaganju za raznolikost i uključivost iz listopada 2020. na portalu odgovorno.hr

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice