Novosti


Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt WaterQ

  Kategorije: Projekti Ugovori

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja (Posredničko tijelo razine 1) i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Posredničko tijelo razine 2) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe projekta pod nazivom WaterQ – digitalna transformacija praćenja kvalitete vode. 

PotpisniciU ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ugovor je potpisao ministar Tomislav Ćorić, dok su potpisnici ispred Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije bili  predsjednik Uprave Vjeran Vrbanec i član Uprave Ante Janko Bobetko. U ime korisnika sredstava ugovor je potpisala Gordana Kovačević predsjednica Ericssona Nikole Tesle.  

Ericsson Nikola Tesla će na projektu raditi zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima. 

Projektom se planira razviti rješenje WaterQ koje će omogućiti integraciju različitih izvora podataka (javno zdravstvo, vodovodi, senzori, otvoreni podaci) i različitih tipova podataka (laboratorijska mjerenja, senzorska mjerenja, meteorološki podaci) koji do sada nisu bili integrirani na jednoj platformi.  

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.4 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstva za provedbu 8.9 milijuna kuna.  

Provedba projekta trajat će do kraja kolovoza 2023. i sadrži dvije Faze istraživanja i razvoja: Industrijsko istraživanje i Eksperimentalni razvoj. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. na natječaju: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“.  

Detaljnije: 

Obradom velike količine podataka te prediktivnom analitikom i strojnim učenjem želi se sustavu javnog zdravstva i vodoopskrbnom sektoru pravovremeno pružiti potrebne informacije za informirano donošenje odluka. Rješenje WaterQ uz integraciju inovativnih komponenti doprinijet će znatnom poboljšanju procesa kontrole vode kroz pružanje međusobno povezanih usluga koje trenutno na tržištu ne postoje kao dio jednog sustava.  

Projektni konzorcij čine Ericsson Nikola Tesla, kao prijavitelj, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima.  

Telemetris d.o.o. je tvrtka za istraživanje i razvoj s bogatim iskustvom i stručnošću u razvoju senzorskih i IoT proizvoda koja će voditi aktivnost razvoja izrada baterijski napajanih IoT senzorskih uređaja za praćenje kvalitete vode, dok se Gauss d.o.o. bavi dizajnom i razvojem web i mobilnih rješenja s odgovornošću za izradu mobilne aplikacije u sklopu WaterQ rješenja. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao vodeća javnozdravstvena ustanova u zemlji i regiji donosi u konzorcij nužna stručna znanja i iskustva potrebna za definiranje zahtjeva i funkcionalnosti ICT rješenja, odabir parametara, izradu modela korelacije parametara, praćenje, analize i validacije rješenja razvijenih u projektu, tumačenje rezultata mjerenja, uz promidžbu i širenje rezultata projekta.  

Projekt će se provoditi u suradnji s vodovodima na lokacijama koje biti naknadno definirane. 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost kompanije Ericsson Nikola Tesla d.d.  

EU fondovi

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice