Novosti


Izvještavanje Ericsson Nikola Tesla Grupe ponovno u fokusu

  Kategorije: Priznanja

Nakon istraživanja na temu izvještavanja 68 velikih hrvatskih poduzeća o negativnim utjecajima na klimu koje je pokazalo da je Ericsson Nikola Tesla Grupa jedino veliko poduzeće u Hrvatskoj koje sveobuhvatno razmatra rizike negativnih učinaka na klimu koji proizlaze iz njegovih djelatnosti, naše se izvještavanje ponovno našlo u fokusu, ovaj put u okviru šireg konteksta održivosti.

Godišnji izvještaji

Dok je prethodno istraživanje pokazalo da smo u Hrvatskoj lider u izvještavanju o rizicima negativnih učinaka na klimu, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u presjeku našeg izvještavanja kroz godine ističe naše zalaganje za osvještavanje važnosti održivog razvoja i naš doprinos ostvarenju povezanih ciljeva. Jednako kao što se trudimo dovesti najnovije tehnologije u našu zemlju, pratimo i pozitivne društvene trendove te ih integriramo u naše djelovanje o čemu izvještavamo naše dionike i javnost. Sama tradicija sveobuhvatnog izvještavanja koju njegujemo od 1999., a koja uz financijsko obuhvaća i izvještavanje o utjecaju koji svojim djelovanjem imamo na širu društvenu zajednicu u pogledu održivosti, naš je doprinos ostvarenju ciljeva održivosti. Štoviše, svojim djelovanjem utječemo na ostvarenje globalnih UN-ovih ciljeva održivog razvoja kao što smo prikazali već u našem godišnjem izvješću za 2015. godinu. U protekla četiri desetljeća svjesnost o važnosti održivog razvoja svih nas je iz godine u godinu rasla, a pandemijske su je okolnosti dodatno izoštrile. 

Suvremena ICT tehnologija uz učinke na poslovanje poput povećanja učinkovitosti različitih sektora i veću transparentnost te fokus na čovjeka, poslovanje i okoliš, ima i veliki potencijal za izgradnju održivih zajednica budućnosti. Upravo nam inovacijski potencijal 5G tehnologije omogućuje da kreiramo nova održiva rješenja koja mogu biti temelj za budućnost. Da bismo taj potencijal iskoristili na najbolji mogući način moramo djelovati u suradnji sa svim dionicima u ekosustavu o čemu ćemo, dakako, nastaviti  izvještavati.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Povezano:


Kontinuirano izvještavanje o održivosti ključni je pokazatelj uspješnosti

Ericsson Nikola Tesla Grupa lider u izvještavanju o klimi

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice