Novosti


Priznanja mladim hrvatskim inovatorima

  Kategorije: Događanja

Na svečanoj dodjeli nagrada Digitalnog inovacijskog inkubatora kojem je Ericsson Nikola Tesla bio strateški partner za područje ICT-a dodijeljena su priznanja najboljim mladim inovatorima, a našoj je kompaniji dodijeljeno Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih.

Digitalni inovacijski inkubator osmišljen je kao online ekosustav koji okuplja izuzetne studente s različitih fakulteta i sveučilišta koji uče o kreativnosti i inovacijama, povezuju se s vodećim kompanijama iz različitih industrija (telekom industrija, industrija pića, prehrambena industrija, retail industrija, medicinski turizam i ICT industrija) i razvijaju primjenjiva inovativna rješenja.
 

Ericsson Nikola Tesla – strateški partner Digitalnog inovacijskog inkubatora u ICT području

Ericsson Nikola Tesla i Institut za inovacije već gotovo deset godina surađuju na edukaciji i razvoju zaposlenika, a strateškim partnerstvom na Digitalnom inovacijskom inkubatoru suradnja je usmjerena i prema mladima kao budućim potencijalima i talentima.

Pod mentorskom palicom Darka Huljenića, direktora jedinice za Istraživanje, gotovo tri mjeseca studenti iz cijele Hrvatske imali su priliku surađivati sa stručnjacima iz Ericssona Nikole Tesle u procesu razvoja inovativnih primjenjivih rješenja koja stvaraju novu vrijednost u ICT industriji.

„Mladi ljudi čine našu budućnost. Njihove perspektive i djela formulirat će svijet u onakav kakav ćemo tek poznavati, stoga je važno dati im priliku da pokažu što znaju, prenijeti im sve ono što je već poznato i istraženo te dodatno razvijati njihove potencijale“, rekao je Darko Huljenić te dodao: „Veseli nas što smo partner i dio upravo jedne takve priče kroz Digitalni inovacijski inkubator, projekt u kojem studenti iz cijele Hrvatske razvijaju kreativna rješenja i predstavljaju vlastite vizije budućnosti u različitim industrijama – među kojima je i ICT.“

Od ukupno 21 projekta u ICT području u kojem je sudjelovalo više od 60 studenata, žiri Ericssona Nikole Tesle odabrao je šest najboljih projekata koji su prezentirani u velikoj završnici, gdje je žiri odabrao pobjednika. Među članovima žirija bili su predstavnici Ericssona Nikole Tesle Karlo Guštin, menadžer za razvoj poslovanja u novim područjima, i Hrvoje Hadžić, inovacijski menadžer. Ostali članovi bili su Danijela Krizman Pavlović s Fakulteta ekonomije i turizma iz Pule, Goran Vlašić s Instituta za inovacije i Zoran Wittine s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Najbolje među najboljima bile su Karla Marjan i Ema Petrić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a predstavile su se s projektom „ASAMI“ u kojemu je riječ o platformi koja služi za povezivanje korisnika i developera s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva u razvoju novih proizvoda.
 

Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih

Na svečanoj dodjeli nagrada našoj kompaniji dodijeljeno je Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih koje je u ime kompanije preuzeo Darko Huljenić i tom prilikom rekao: „Zahvalio bih prvenstveno Digitalnom inovacijskom inkubatoru na prilici što smo dio ove manifestacije, kao i na odličnoj organizaciji. Mi smo kompanija koja se zasniva na inovacijama, stoga nam je izuzetno zadovoljstvo da imamo priliku dati šansu mladim ljudima da zajedno radimo i stvaramo nove vrijednosti. Nadam se da će iskoristiti priliku koja im se daje i da će iskoristit sve te inovacije za doprinos društvu.“

Hrvatska ima izuzetan potencijal u mladima za stvaranje nove vrijednosti, a upravo je Digitalni inkubator mjesto gdje ćemo ga razvijati i trenirati kako bismo gradili bolju budućnost za sve nas“, rekao je Filip Vrhovnik, pokretač i voditelj Digitalnog inkubatora.

Čestitamo svim studentima na sudjelovanju u ovom projektu, dobrim idejama i ostvarenim rezultatima!

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice