Novosti


Suradnja sa Sveučilištem u Mostaru - sinergija akademske zajednice i gospodarstva

  Kategorije: Događanja Projekti

Svečanim obilježavanjem 5. obljetnice Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT 14. prosinca završena je manifestacija Dana Sveučilišta organizirana u povodu obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Mostaru. S mostarskim sveučilištem u suradnji s HT-om Mostar realizirali smo niz projekata usmjerenih na razvoj studenata.

Još 2017. godine smo u partnerstvu s našim kupcem HT-om Mostar započeli suradnju sa Sveučilištem u Mostaru. Tada je pokrenut proces izgradnje Smart Campusa Sveučilišta u Mostaru. Sljedećih 5 godina smo uz podršku HT-a Mostar realizirali više različitih projekata iz „smart“ domene, u kojima je naša kompanija sponzorirala razvoj te donirala različita napredna tehnološka rješenja i platforme na kojima studenti uče i razvijaju svoja rješenja kroz različita studentska natjecanja. Kroz te projekte Sveučilište u Mostaru napravilo je veliki iskorak prema prilagodbi potrebama brzorastuće industrije, pogotovo u IT segmentu.

Upravo ta sinergija akademije i gospodarstva kao misao vodilja za buduće projekte bila je osnovna tema svečanog obilježavanja pete obljetnice postojanja Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru koja je održana u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč. Događaju su pored ostalih nazočili predstavnici svih većih kompanija u Mostaru i okolici, kao i članovi senata sveučilišta.
Tema predavanja koje je Zoran Civadelić, stručnjak Ericssona Nikole Tesle uključen u ovu suradnju održao pred akademskim i gospodarskim auditorijem bila je „Sinergija akademske zajednice i gospodarstva“. U predavanju je istaknuta upravo ova suradnja kao najbolji primjer sinergije u ovom segmentu, gdje najveću korist ima društvo, tj. lokalna zajednica.
U svečarskom duhu Sveučilište u Mostaru je posebno zahvalilo kompaniji Ericsson Nikola Tesla na doprinosu razvoju Smart Campusa te je Zoranu Civadeliću dodijeljena svečana plaketa kao zahvala za suradnju i izniman doprinos razvoju Centra za informacijske tehnologije – SUMIT.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice