Novosti


Posjet studenata FERIT-a našem uredu u Osijeku

  Kategorije: Događanja

Naš su osječki ured posjetili studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku.

Naš su osječki ured u srijedu 25. siječnja posjetili studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku. Ovaj posjet studenata FERIT-a kompaniji Ericsson Nikola Tesla organiziran je u okviru kolegija Mobilne komunikacije koji se sluša na 2. godini diplomskog sveučilišnog studija Elektrotehnika, smjer Komunikacije i informatika.

Kolege Nikola Biondić iz odjela Rješenja i usluge za kupce te Krešimir Tomić iz odjela Istraživanje i razvoj, pobliže su objasnili kako Ericsson Nikola Tesla gradi svijet budućnosti. Nikola je dao tehnološki overview 5G tehnologije, dok je Krešimir ponovio priču „iz svojih cipela“, kao što je to učinio na iznimno uspješnom predavanju u sklopu DOVIK sajma u jesen prošle godine, objasnivši s kojim se sve izazovima susreo dok se još kao student FERIT-a zaposlio kod nas i kako je kroz učenje novih stvari napredovao iz dana u dan. 

Navedeni kolegij na FERIT-u predaje profesorica Snježana Rimac-Drlje, koja je nakon uspješne prezentacije naših kolega izjavila: 
„Praktična iskustva u razvoju i implementaciji rješenja za 5G mobilne mreže, koja su studentima prezentirali djelatnici ENT-a, od neprocjenjivog su značenja kao nadogradnja na teorijska znanja koja studenti steknu na fakultetu. Studentima je posebno bio interesantan veliki raspon različitih područja kojima se bavi ENT i u kojima je svjetski lider te mogućnostima zaposlenja u ovoj velikoj kompaniji. Veliki interes studenata te dobru suradnju FERIT-a i ENT-a pokazuju i diplomski radovi za koje su teme predložili su mentori iz ENT-a.“

Posjet se nakon predavanja, koje je trajalo nešto više od sat vremena, nastavio uz neformalno druženje gdje su studenti imali prilike i ukratko obići naš osječki ured. 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice