Novosti


Na FER-u smo održali radionicu o izradi aplikacija

  Kategorije: Događanja

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u), predstavnici Ericssona Nikole Tesle održali su u srijedu 8. ožujka radionicu pod nazivom „Korištenje podataka javnog API-ja u izradi atraktivne Angular aplikacije“.


Samu radionicu je vodio Mate Stojić, zaposlenik ureda u Mostaru, a pomogli su mu kolege Matej Rajić i Filip Bugarin, zaposlenici koja rade na zagrebačkoj lokaciji. 
Radionici je prisustvovalo čak 40 studentica i studenata FER-a, kojima su naši predavači kroz 4 sata prezentirali kako od početka do kraja razviti funkcionalnu web aplikaciju koristeći određeni set podataka. Već iz naslova same prezentacije može se vidjeti kako su pri tome koristili Angular – framework baziran na Typescriptu, no Mate i ekipa nisu stali na tome. Pokazali su studentima alate poput Tailwinda koji im jako ubrzava i olakšava pisanje CSS-a, dotakli su se čak i dizajna kroz popularan alat Figma, ali i pokazali i objasnili načela pisanja dobrog koda, koja oni kao tim svakodnevno koriste. Mate je naglasio kako u svakodnevnom radu koriste razne alate, a njihov izbor je stvar timskog dogovora: 
Uvijek gledamo koje bi najnovije alate mogli koristiti pri izradi naših aplikacija. Alata ima puno, a njihov izbor se svodi na zajedničko razmatranje gdje imamo u vidu koliko će nam određeni alati olakšati posao i na taj način omogućiti bolju kvalitetu koda.“ 
Uz navedenu radionicu, našu kompaniju je studenticama i studentima FER-a na ovom događanju predstavila Višnja Šimunović Basić. 
Inače FrontEd je stručna radionica studentske udruge EESTEC LC Zagreb čiji je cilj proširiti znanje o web developmentu. Radionica se 2021. godine održala prvi puta i stekla veliku popularnost među studentima. Zadobila je rekordan broj prijava te osvojila i Rektorovu nagradu. Ericsson Nikola Tesla ponosan je sponzor 3. godinu zaredom, koliko se ujedno radionica i održava.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice