Novosti


Sudjelovali smo na studentskim događanjima na TVZ-u, PMF-u, FESB-u i GEOF-u

  Kategorije: Događanja

Kompanija Ericsson Nikola Tesla predstavila se kroz nekoliko studentskih događanja na TVZ-u, PMF-u, FESB-u i GEOF-u.

Nakon Job Faira na FER-u, koji je već tradicionalno prvi na listi studentskih događanja u kasno proljeće, kompanija Ericsson Nikola Tesla predstavila se i na danima karijera na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ), speed dating eventu Meet The Mathematicians na zagrebačkom Prirodoslovno matematičkom fakultetu (PMF), Dump Daysima na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB-u), Danima Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te na 3. danu karijera na Geodetskom fakultetu (GEOF-u). 

Tehničko veleučilište u Zagrebu otvorilo je svoja vrata za sva pitanja studenata, 25. svibnja u dvorani Kornati ex-City Plaze. TVZ broji preko 4300 studenata na smjerovima informatike, računarstva, elektrotehnike, strojarstva, mehatronike, graditeljstva, digitalne ekonomije te informacijske sigurnosti i digitalne forenzike. Intenzivan rast tržišta u ovim područjima postavlja iz dana u dan nove izazove, kako tvrtkama tako i studentima. TVZ-ov Dan karijera ogleda se stoga kao optimalno rješenje u spajanju 60-ak firmi iz STEM industrije i nekoliko stotina studenata. Inače, naši kolege iz R&D-a (Barbara Požar, Slaven Đenadija i Matija Broz) u sklopu MC2 natjecanja koje organizira TVZ, mentoriraju tim „illuminique“, koji će se u finalu 20. lipnja boriti za prvo mjesto – poželimo im sreću! 

Meet the Mathematicians je već tradicionalan event koji kroz format speed datinga spaja poduzeća i zainteresirane studente matematike sa zagrebačkog PMF-a. I ove godine razgovarali smo sa 16 studentica i studenata u fokusiranim sesijama, a prostor za sva dodatna pitanja ostavio se u neformalnom druženju koje se odvilo odmah nakon razgovora. 

Dump Daysi na FESB-u u Splitu okupili su ove godine rekordan broj od preko 2000 posjetitelja, uglavnom studenata, kojima su se predstavile 32 IT tvrtke iz Hrvatske i regije. Ericsson Nikola Tesla i ove je godine aktivno podržao događanje, što je značilo da smo se studentima predstavili kroz veliki štand, takozvani Camp fire panel, te kroz individualne razgovore kojih je ove godine ukupno na razini svih firmi bilo čak 349. Na panelu je sudjelovala Lana Pavlinović s temom “Tips&tricks za postati dobar project/product manager”, na kojem je dala odličan uvid što znači voditi kompleksne IT projekte najmodernijih mobilnih mreža današnjice. Predstavili smo osvježenu maketu našeg Smart Cityja, a studentice i studente smo zaintrigirali s nagradnim 15-minutnim Coding challengeom te Scavanger huntom (nagradnom igrom ispunjavanja zadataka i zagonetki), koji su bili posebno zanimljivi okupljenom mnoštvu. Kao i svaki puta, naše kolegice i kolege su na štandu dočekali mnoštvo studenata koji su im tijekom dva dana eventa postavljali brojna pitanja. 

Odmah iza Dump Daysa, na FESB-u se već 1. lipnja održalo još jedno studentsko događanje – Dan fakulteta Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Kompanija je i tamo sudjelovala na zasebnom speed dating eventu gdje smo kroz individualne razgovore ostvarili izravne kontakte sa 25 studentica i studenata FESB-a. Uz to, primili smo i nagradu kao poslodavac koji je zaposlio značajan broj studenata u 2022. godini. 

Proljetni val studentskih događanja zaključili smo 1. i 2. lipnja na Geodetskom fakultetu, točnije na Velesajmu, gdje se tijekom rekonstrukcije zbog potresa, održan treći po redu Dan karijera GEOF-a. Okupilo se 10-ak poduzeća iz industrije, a Ericsson Nikola Tesla predstavila se sa štandom i predavanjem koje je pripremio Martin Šutalo, stručnjak razvoja poslovanja u području prostornih podataka, poglavito u razvoju softwarea. Još od 2007. godine i predstavljanja Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra, naša kompanija kontinuirano unaprjeđuje ZIS kroz razvoj raznih mobilnih i web aplikacija, tako da su nam pri zapošljavanju stručnjaci iz područja geodezije također zanimljivi. 
Studentice i studenti će nakon ljetnih rokova otići na svoj zasluženi odmor, no ovaj vrlo važan segment privlačenja novih zaposlenika nastavlja se već u jesen kada kreće novi val raznih studentskih evenata po najvećih hrvatskim gradovima, u kojima ćemo također sudjelovati. 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice