Novosti


Suvremena tehnologija u praćenju kvalitete vode za piće

  Kategorije: Događanja Portfelj Projekti Tehnološki noviteti

Na tematskom događanju za zainteresirane pružatelje usluga vodoopskrbe i odvodnje održanom 23. svibnja u sjedištu Ericssona Nikole Tesle, predstavljeno je WaterQ™  rješenje za sistematizaciju, upravljanje i izvještavanje o kvaliteti vode za piće.

Okupljene predstavnike iz različitih dijelova Hrvatske u ime kompanije pozdravio je Karlo Guštin, voditelj razvoja poslovanja za održivost. Ivica Projić, stručnjak za EU fondove predstavio je WaterQ™ rješenje za digitalizaciju, obradu i izvještavanje o operativnom monitoringu u cilju analize sukladnosti kvalitete vode za piće te dao pregled ključnih funkcionalnosti. Naglasio je da ovo platformsko rješenje omogućuje integraciju podataka iz različitih izvora što omogućava kvalitetniju analizu podataka i prediktivne aktivnosti. Podaci terenskih senzorskih i laboratorijskih mjerenja u kombinaciji s drugim izvorima podataka poput satelitskih slika i drugih otvorenih izvora podataka okupljeni na jednom mjestu korisnicima pružaju dodanu vrijednost. Između ostalog, omogućavaju preispitivanje rezultata, praćenje trendova, te osiguravaju kvalitetan input za sustav ranog upozorenja. Sve to uz mogućnosti napredne vizualizacije podataka doprinosi pojednostavljenju, ubrzanju i kvalitetnijim informacijama u procesu praćenja i izvještavanja o kvaliteti vode za piće.

Goran Kopčak, rukovoditelj novih područja i strateških inicijativa govorio je o načinima korištenja WaterQ™ rješenja istaknuvši da je prilagođeno različitim korisničkim potrebama. Ovo platformsko rješenje korisnicima tako može omogućiti potpunu digitalizaciju poslovanja, proširenje funkcionalnosti postojećeg sustava te korištenje za potrebe izvještavanja u skladu s EU Direktivom o vodi za piće. EU Direktiva o vodi za piće koja je ugrađena Zakon o vodi za ljudsku potrošnju donosi javnim isporučiteljima vode za piće nove operativne zadatke koji se primarno odnose na izvještavanje HZJZ-a, a tehnološko rješenje WaterQ™ razvijeno u Ericssonu Nikoli Tesli značajno olakšava navedene poslovne procese te dodatno nudi i niz drugih pogodnosti za javne vodovode.
WaterQ™ rješenje također karakterizira interoperabilnost kao i mogućnost kolaboracije različitih tipova korisnika.  Jedna od prednosti mu je i mogućnost spajanja na centralni sustav čime se izbjegava dvostruki unos podataka.
Hrvoje Bek, zadužen za upravljanje strateškim proizvodima, predstavio je četiri osnovna komercijalna modela korištenja sustava ovisno o potrebama korisnika.  Uz sveobuhvatni paket za upravljanje kvalitetom vode (Enterprise Operations), tu su standardni paket (Standard Operations) koji omogućuje upravljanje podacima, povijesnim zapisima kao i izvješćivanje o kvaliteti vode usklađeno s relevantnom EU direktivom (DWD) te mogućnost notifikacije potrošača te module za izvještavanje (Reporting) i integraciju postojećih sustava s paketom podrške integraciji (Integrations).

Nakon dobivenih osnovnih informacija, sudionici su imali priliku vidjeti demonstracije sustava i od kompanijskih stručnjaka dobiti odgovore na svoja pitanja.

Uz najsuvremenije proizvode, rješenja i usluge za telekom operatere, Ericsson Nikola Tesla već više od dva desetljeća razvija svoj portfelj u području visokotehnoloških rješenja za digitalno društvo. WaterQ™  rješenje  u okviru je tog dijela kompanijskog portfelja te istovremeno doprinosi povećanju učinkovitosti i kvalitete poslovanja te kvaliteti života građana. Kontaktirajte nas za detaljnije informacije o ovom rješenju.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice