Novosti


Uspješan nastup na 8. Dump Daysima

  Kategorije: Događanja

Prošlog tjedna u Splitu održano je osmo izdanje Dump Days studentske konferencije, najvećeg takvog događaja u Dalmaciji, koje samostalno organizira studentska udruga DUMP. Ericsson Nikola Tesla partner je ove konferencije od samih početaka, a Dump Daysi su se kroz proteklih 7 godina razvili u jedan od najutjecajnijih i vrlo posjećenih IT događanja. ENT se kao zlatni sponzor na Dump Daysima predstavio kroz: Campfire Talkse, Fly Talkse, panel rasprave, predavanje te naravno veliki izložbeni prostor.

Odmah nakon svečanog otvorenja, na kojem je uvodnu riječ imao i naš Neven Bandalović, zamjenik direktora R&D-a, glavnu pozornicu preuzeo je Vito Radovniković, Master DevOps Engineer u splitskom ogranku našeg R&D centra. U svojem je predavanju pod nazivom “CI/CD - Zašto volim svoj posao?”, uz konkretne primjere objasnio važnost i implikaciju continuous integration and continuous delivery/deployment paradigme. Uz primjere iz svakodnevice dao je i nekoliko relevantnih i zanimljivih primjera iz industrije.

Sljedećeg dana konferencije, Ivan Dražić-Šegrt, rukovoditelj razvoja mreža, pridružio se panel raspravi pod nazivom “Stanje splitskog IT-ja – kako do posla?”, gdje je uz kolege iz industrije prokomentirao trenutno stanje na držištu rada, ali i savjetovao studente što u trenutnim okolnostima trebaju učiniti ne bi li došli do posla koji žele. Na Campfire talksima, Ante Svalina je također s kolegama iz struke, raspravljao o vječnom pitanju: je li za developere bolji Linux, Windows ili Mac OS? Paralelno s navedenim događanjima, odvijalo se više sesija takozvanih Fly Talksa, speed dating događanja gdje su inženjeri iz našeg splitskog ureda, uz podršku kolegica iz HR-a, pričali s nekoliko desetaka studenata. Na našem štandu posjetitelji su imali prilike pričati s desetak naših kolegica i kolega, odmjeriti snage u Coding Challengeu, isprobati VR, vidjeti hardware na kojem radimo te okušati se u već poznatoj ENT igri.

Na ovogodišnjim Dump Daysima, nekoliko tisuća studenata iz Splita i okolice imalo je prilike slušati 14 predavanja na temu developmenta, marketinga, dizajna i razvoja karijere u IT sektoru. Kroz izložbene prostore 27 vodećih IT tvrtki iz cijele Hrvatske, studenti su imali priliku za umrežavanje te informiranje o mogućnostima za studentske ili stalne poslove. Vjerujemo da će mnogi od njih u narednom periodu početi graditi svoju IT karijeru u našem splitskom uredu.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice