Novosti


Tehnološki dani Ericssona Nikole Tesle – predstavljene vodeće tehnologije i rješenja

  Kategorije: Događanja Portfelj Tehnološki noviteti Trendovi

Ericsson Nikola Tesla i ove je godine u zagrebačkom sjedištu kompanije pripremila događanje na kojem su prikazana nova tehnološka rješenja kao što su atraktivni slučajevi upotrebe 5G tehnologije s vodećeg tehnološkog eventa, Mobile World Congressa (MWC) Barcelona te niz zanimljivih naprednih tehnoloških rješenja razvijenih u kompaniji.



Uz brojne zainteresirane kupce i partnere iz zemlje i inozemstva te predstavnike regulatora, akademije, medija i zaposlenike, ovogodišnje višednevno događanje uveličao je dolazak državnog tajnika Bernarda Gršića u ulozi izaslanika predsjednika Vlade i ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije te predstavnika javnih službi i ureda gradonačelnika grada Zagreba. Veliki odziv različitih dionika na ovo događanje potvrda je nužnosti izgradnje ekosustava kako bismo iskoristili mogućnosti koje nam najnaprednije tehnologije pružaju. 

Atraktivne prezentacije i demoi Ericssonove vodeće 5G tehnologije i njezinih mogućnosti koje su prikazane i na MWC Barcelona 2024 bavile su se mogućnostima monetizacije 5G mreže utemeljene na četiri različite razine mrežnih performansi. Vrlo plastično je to prikazano na primjeru nogometnog demoa koji je demonstrirao omogućavanje novih iskustava gledateljima poput gledanja utakmice iz različitih uglova, ili vraćanje odigranih dijelova unazad. Zainteresirani posjetitelji su dobili informacije o najnovijem Ericssonovom 5G RAN hardwareu i softwareu u čijem razvoju, kao i u brojnim drugim projektima za globalnu korporaciju Ericsson sudjeluju i stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Prezentiran je i razvoj sustava operativne i poslovne podrške, mogućnosti i primjeri otvorenih mrežnih API-ja koji otvaraju mrežne resurse developerima aplikacija za kreiranje novih korisničkih slučajeva. Bilo je riječi i o korištenju AI tehnologije pa su prikazana neka rješenja i istraživanja kompanijskih stručnjaka za podršku u zaštiti od požara, pametno upravljanje prometom, pronalaženje odgovora utemeljenih na snalaženju u velikim količinama teksta poput brojnih zakona, pravilnika, uputa te postizanje veće energetske učinkovitosti. Predstavljena je i digitalna platforma Ericssona Nikole Tesle eOkoliš namijenjena boljem praćenju okolišnog otiska, koja, među ostalim, služi i kao potpora ispunjavanju zahtjeva vezanih uz nefinancijsko izvještavanje o održivosti (ESG). 
Posjetiteljima su posebno atraktivni bili demoi razvijeni u kompaniji zahvaljujući kojima su mogli isprobati 5G iskustvo vožnje trkaćeg automobila, upravljanje robotskim vozilom te VR (Virtual Reality) upravljanje sadržajima sa zaslona računala i upravljanje skladištem.  
Povratne informacije posjetitelja su da im je ovo događanje ispunilo očekivanja te da im je bilo jako zanimljivo vidjeti predstavljene tehnološke novitete, što je zasluga tima stručnjaka iz različitih organizacija kompanije koji su predano radili na osmišljavanju, pripremi i realizaciji ovog eventa. Kvaliteta i znanje stručnjaka Ericssona Nikole Tesle te suvereno vladanje najsuvremenijim tehnologijama potvrđene su i kroz sadržajne adekvatne odgovore na brojna pitanja posjetitelja.




Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice