Novosti


Teorija u praksi: Studenti FER-a i FERIT-a posjetili naš zagrebački ured

  Kategorije: Događanja

U našem zagrebačkom uredu u proteklih mjesec dana ugostili smo četiri studentske grupe, tri s FER-a te jednu s FERIT-a. Studenti su u obilasku našeg ureda u Zagrebu imali prilike iz prve ruke od naših stručnjaka čuti kako je to razvijati softver za mobilne mreže te vidjeti opremu u našem 5G laboratoriju.

Posjet studenata FERIT-a organiziran je u okviru kolegija „Multimedijski sustavi“ i  odlična je nadogradnja za već odslušane kolegije vezane uz komunikacijske mreže. Za sadržaj koji smo im prezentirali pobrinuli su se kolege Ivan Sudarić i Josip Uršan iz našeg R&D-a, oboje bivši studenti FERIT-a.

Sljedeća dva posjeta studenata s FER-a ugostio je odjel našeg R&D-a za radijski softver. Prvi posjet bio je u sklopu predmeta “Mjerenja u komunikacijskim sustavima”, koji se bavi temama vezanim uz mjerenja, testiranja i kontrolu modernih radijskih sustava. Sljedeći posjet sačinjavala je grupa studenata s kolegija “Obrade signala u komunikacijama” (OSK). Većina studenata s OSK-a su ovaj semestar slušali i “Projektiranje ugradbenih računalnih sustava” (PURS). Tu su, uz druga zanimljiva područja, učili low level programiranje tako da su imali kompetencije razumjeti i širu sliku te naučiti o stvarima s kojima se svakodnevno bavi navedeni odjel. U oba posjeta, jednosatno predavanje održao je stručni tim od nekoliko naših kolegica i kolega, od kojih je svatko opisao područje s kojim se bavi.

Posljednji posjet, također s FER-a, bio je u sklopu izbornog predmeta na diplomskom studiju pod nazivom “Napredne arhitekture telekomunikacijskih mreža“ (odnosno Advanced Architectures of Telecommunication Networks). Cilj ovog kolegija je studentima približiti aktualne koncepte iz telekom mreža, ispričati im nešto o evoluciji mreže prema 5G-u, softwarizationu, virtualizaciji, cloud tehnologijama te Edge computingu. Za sadržaj ovog posjeta pobrinuo se Tomislav Grgić iz organizacijske jedinice Servisi i usluge za kupce.

Vesele nas odlični komentari koje smo dobili od studenata koji su posebno impresionirani tehnologijom koju razvijamo, a tijekom posjeta kompaniji mogli su u praksi vidjeti ono što u teoriji uče na predavanjima.
 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice