Novosti


Naš doprinos održivom razvoju predstavljen na konferenciji HGK

  Kategorije: Događanja Portfelj Tehnološki noviteti

Ericsson Nikola Tesla i ove je godine sudjelovala na konferenciji “Podržimo održivo” u organizaciji HGK. Teme konferencije su uključivale kreiranje novih vrijednosti i konkretne akcije na putu prema otpornijoj i sigurnijoj budućnosti.


Promjena načina razmišljanja i procesa u nekoj organizaciji, kreiranje novih vrijednosti te konkretne akcije i stvarne promjene koje će nas dovesti do otpornije i sigurnije budućnosti bile su okosnice ovogodišnje konferencije “Podržimo održivo – Transformacija na djelu” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) uz institucionalne partnere, Europsku investicijsku banku, Europsku komisiju i Ministarstvo financija Republike Hrvatske. 

Detalj s konferencije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peto izdanje ove regionalne konferencije koja okuplja vrhunske stručnjake iz svijeta održivosti, poslovne transformacije i strategije, financija, tehnologija, dizajna te javnih politika održano je 9. i 10. rujna u Zagrebu. Ključne teme na putu izgradnje održivosti i otpornosti kojima se bavila konferencija bile su: Transformacija liderstva, Izgradnja radne snage za budućnost obrazovanjem, inovacijama i tehnologijom, ESG kao strateški smjer poslovanja, Korporativni odgovor na klimatske promjene, Pomak od obaveze izvještavanja do poboljšanja stvarnog učinka održivosti, Pogled na održivost i klimatske promjene iz perspektive financijskog sektora, Razbijanje ESG mitova, Okvir za stvaranje buduće vrijednosti, Važnost vizije u pomicanju granice mogućeg, Budućnost globalizacije i suradnje, Utjecaj klimatskih promjena na lance vrijednosti i ljudska prava te EU regulativa održivosti i njezine potencijalne implikacije na poduzeća. Vrijednost i uloga ljudskog kapitala kao temelj transformacije je pak bila protkana kroz sve programske cjeline konferencije.

Karlo Guštin i Goran Kopčak na kompanijskom izložbenom prostoru


Na konferenciji su i ove godine dodijeljene nagrade za izvanredna postignuća u ESG praksama u Hrvatskoj prema novom modelu ocjenjivanja pokrenutom 2023. Ericsson Nikola Tesla kao dobitnik prošlogodišnje glavne nagrade, ovom je prilikom podijelila svoja iskustva sa sudionicima na ovom događanju i zainteresiranim medijima. Strateško opredjeljenje Ericssona Nikole Tesle prema društveno odgovornom i održivom poslovanju, uz ulaganje u vlastitu održivost, reflektira se i u portfelju kompanije koji su na konferenciji predstavili Karlo Guštin, voditelj razvoja poslovanja za održivost, Goran Kopčak, rukovoditelj novih područja i strateških inicijativa i Hrvoje Bek, zadužen za upravljanje strateškim proizvodima. „Sva rješenja koja kreiramo, s obzirom na to da se radi o digitalnim rješenjima, doprinose digitalnoj zelenoj tranziciji, no mi smo napravili dodatni iskorak kreirajući rješenja u području zaštite okoliša i održivog gospodarskog rasta. Radi se o rješenjima koja omogućuju različitim industrijskim granama da na sustavan način prate, upravljaju i smanjuju vlastiti okolišni otisak i potencijalne negativne utjecaje koje industrija može imati na lokalnu zajednicu, prirodne ekosustave i bioraznolikost. Jedan od primjera iz našeg portfelja IT rješenja za održivi razvoj, koja pomažu u prilagodbi poslovanja ESRS regulatornim zahtjevima, je softverska platforma za upravljanje ESG podacima.“, komentirao je Karlo Guštin.

Kontaktirajte nas za više informacija o ovom dijelu portfelja.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice