Novosti


5G u službi proizvodnje i distribucije audiovizualnog sadržaja

  Kategorije: Događanja

Na međunarodnom simpoziju ELMAR-a, na kojem je jedna od glavnih tema bila 5G, sudjelovali su Milan Živković, direktor Strategije i razvoja poslovanja i Hrvoje Hadžić, Business Development & Innovation Manager.

Tijekom rujna u Zadru je održan 66. po redu ELMAR. Svake godine ovaj simpozij okuplja međunarodne znanstvenike i domenske stručnjake koji prezentiraju te diskutiraju o najnovijim znanstvenim postignućima i tehnološkim trendovima.

Glavne teme simpozija bile su 5G mreže, autonomna vozila, kompjutorski vid, antenski sustavi, navigacijski sustavi, svemirske tehnologije i drugo. Prvi dan simpozija je održana i specijalna sesija na temu „5G in Brodcasting (5G u radiodifuziji)“ na kojoj je uz stručnjake iz Südwestrundfunk-SWR (Njemačka), ÖRF-ÖRS (Austrija), AKOS (Slovenija), HAKOM & OiV (Hrvatska) sudjelovao naš stručnjak Hrvoje Hadžić.

Održao je predavanje na temu „Broadcasting using 5G and network slicing“. Predstavio je mogućnosti 5G tehnologije tj. 5G Standalone (SA) arhitekture za niz naprednih korisničkih scenarija i primjena u raznim područjima. Poseban naglasak bio je na to da 5G predstavlja osnovu za digitalnu transformaciju i promjene paradigme u prijenosu i praćenju sadržaja uživo (npr. sa sportskih događaja). Prezentacija je odlično primljena te je potaknula niz pitanja iz publike i zanimljivu diskusiju oko smjera razvoja cjelokupne industrije proizvodnje i distribucije audiovizualnog sadržaja do krajnjih korisnika. U publici su bili predstavnici telekom operatera, televizijskih kuća, regulatora, akademskih institucija, i drugih zainteresiranih.


Kompanijske komunikacije

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice