Novosti


Održana konferencija o 5G tehnologiji na Kosovu

  Kategorije: Događanja Portfelj

Predstavnici Ericssona Nikole Tesle sudjelovali su na prvoj konferenciji o 5G tehnologiji “Budućnost 5G tehnologije” koja je održana na Kosovu početkom listopada.

Organizator ove konferencije održane u “Kosova Innovation Hub-u" u Peji je nevladina organizacija Next Gen Networks Institute čiji su ciljevi istraživanje, razvoj i edukacija u području telekomunikacija.

Konferencija je okupila sve ključne dionike iz javnog i privatnog sektora zainteresirane za iskorištavanje potencijala 5G tehnologije za daljnji rast i razvoj Kosova pa su tako među predstavnicima kosovskih vodećih telekom operatora, regulatora i dobavljača bili i direktor ureda Ericssona Nikole Tesle na Kosovu, Besar Spahija te Hrvoje Hadžić, Business Development Manager za telekom segment.

Glavne teme konferencije pokrila su tri panela na kojima se raspravljalo o ulozi 5G tehnologije vezano uz legislativu i infrastrukturu, sigurnosnim aspektima 5G mreža te o ulozi 5G u Industriji 4.0. Hrvoje Hadžić sudjelovao je u panelu “Napredak u telekomunikacijama: 5G, Industrija 4.0 i uloga privatnih mreža“ pri čemu je naglasio veliki napredak Kosova u implementaciji 5G u usporedbi s nekim zemljama u regiji. Govoreći o prednostima 5G tehnologije i privatnih 5G mreža istaknuo je da ova tehnologija predstavlja temelj za nove projekte digitalne transformacije u Kosovu i nove korisničke slučajeve koje napredak tehnologije poput samostalnih 5G mreža omogućuje. U zaključku ovog izrazito dinamičnog i interaktivnog panela rečeno je da 5G predstavlja bazu za daljnji razvoj sigurnosti i gospodarstva Republike Kosovo.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice