Novosti


Obilježeno 40 godina djelovanja Fakulteta prometnih znanosti

  Kategorije: Događanja

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle zajedno sa suradnicima sudjelovala je na svečanosti obilježavanja 40. godišnjice Fakulteta prometnih znanosti, a naša kompanija dobila je i nagradu Fakulteta za dugogodišnju uspješnu suradnju na znanstveno-istraživačkim projektima.

Svečanost povodom 40 godina predanog rada Fakulteta u obrazovanju i istraživanju na području prometa, logistike i aeronautike održana je 10. listopada u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, a uveličali su je brojni uzvanici iz akademskog, poslovnog i javnog sektora. Nakon rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, skupu se obratila mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, u ime kompanije, a također i u ime Gospodarskog savjeta Fakulteta prometnih znanosti kao i Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Zagrebu.

Uz srdačne čestitke na značajnom jubileju, istaknula je kvalitetnu višegodišnju suradnju s Fakultetom prometnih znanosti i obostrani doprinos jačanju inovacijskog potencijala, transferu znanja i tehnologija te razvoju kvalitetnih stručnjaka. Uvođenjem suvremenih komunikacijskih tehnologija kao platforme za inovacije, umjetne inteligencije, Interneta stvari, analize velikih skupova podataka, predikcije događaja, mijenja se cijelo društvo, transformiraju industrije i gradovi, mijenja se način planiranja prometnih rješenja i način na koji će ljudi putovati. Očekuje se snažan zaokret prema zelenim tehnologijama, uvođenju inteligentnog prometnog sustava, samovozećih automobila i sl. Kako bi naše društvo adekvatno odgovorilo na promjene, izazove i mogućnosti novog vremena nužna je dobra suradnja i odgovornost javne uprave, sveučilišta i gospodarstva.  Predsjednica je istaknula da Ericsson Nikola Tesla surađuje s Fakultetom na raznim područjima, zapošljavanju diplomanata, Summer Campu, nastavi, na EU i komercijalnim projektima.

Osim naše predsjednice i rektora Sveučilišta u Zagrebu, skupu su se obratili i prof.dr.sc. Nikolina Brnjac, zastupnica u Europskom parlamentu, Dijana Mandić, direktorica Direkcije za visoko obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, izv. prof. Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba te Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Svečani program uključivao je i dodjelu nagrada najboljim studentima, a Fakultet je nagradio i dugogodišnje partnere, tvrtke ALTPRO, Ericsson Nikola Tesla i centar UP2DATE, koje su svojim doprinosom znatno pridonijele uspješnoj suradnji na znanstveno-istraživačkim projektima. Na kraju svečanosti predstavljena je Monografija 40 godina Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1984. – 2024., koja na sveobuhvatan način prikazuje ključne trenutke i uspjehe u povijesti Fakulteta.


Kompanijske komunikacije

 

Izvor fotografija: Fakultet prometnih znanosti

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice