ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Podaci o kompaniji > "Komunikacije" > Komunikacije 03/2004.
"Komunikacije" t.gif (43 bytes)
"Komunikacije"
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
Najvažnije teme broja
Sadržaj broja
Prenosimo iz tiska
t.gif (43 bytes)


Ericsson Nikola Tesla među najboljim hrvatskim poslodavcima

Novi domaći poslovni dnevni list, Dnevnik, od 5. ožujka ove godine na naslovnoj stranici najavljuje članak o najboljim hrvatskim poslodavcima među kojima istaknuto mjesto ima Ericsson Nikola Tesla.

Dnevnik objavljuje: "Kakav bi bio posao iz snova za one Hrvate koji danas završavaju studij? Prema nekoliko novih istraživanja današnji bi student najviše volio završiti u velikoj domaćoj kompaniji, jednoj od onih s pristojnom plaćom i po mogućnosti fleksibilnim radnim vremenom. Strani poslodavci i dalje su na cijeni, ali odlazak preko granice gubi na popularnosti. Na popisu najboljih poslodavaca još nema velikih iznenađenja. Najbolje su plaće u Hrvatskoj narodnoj banci i Ericsson Tesli…"
Ovu zadnju tvrdnju list potkrjepljuje i konkretnim iznosom - prosječna plaća, kako se navodi u objašnjenju ispod slike predsjednika kompanije, Åkea Enella, također objavljenoj na naslovnici, iznosi bruto 12.450 kuna.

Prema izvještavanju Dnevnika, upravo je visina plaće onaj jezičac na vagi zadovoljstva zaposlenika koji može pretegnuti u poslodavčevu korist, a za veću plaću veći broj hrvatskih radno sposobnih građana bio bi spreman i više raditi.

Što je još važno?

Ericssonu Nikoli Tesli Dnevnik posvećuje popriličnu pozornost, navodeći kako je naša kompanija među prvima u zemlji uvela sustav nagrađivanja koji se sastoji od fiksnoga i varijabilnoga dijela, pa plaća zaposlenika u cijelosti ovisi o kvaliteti individualnih rezultata. U članku se ističe i to kako je uz usmjerenost na ostvarivanje planiranih ciljeva broj sati provedenih na poslu nevažan u ocjeni kvalitete rada, pa zaposlenici imaju fleksibilno radno vrijeme. Na dnevnom redu Dnevnika našle su se i zajedničke mjesečne rođendanske proslave po kojima je Ericsson Nikola Tesla jedinstven u našoj zemlji. Od ostalih pogodnosti spominje se i mogućnost dovođenja djece na radno mjesto u iznimnim situacijama te okupljanje zaposlenika i članova njihovih obitelji te umirovljenika tijekom Obiteljskoga dana na Jarunu.
Među prednostima koje su Ericsson Nikolu Teslu dovele u krug odabranih domaćih poslodavaca su i mogućnost dodatnoga usavršavanja, program procjenjivanja i usavršavanja rukovoditelja, regres, nagrade za individualni doprinos, povoljni krediti te ambulanta u poslovnom krugu tvrtke.

U članku se objašnjava kako se status najpoželjnijega poslodavca stječe godinama. To veoma dobro može posvjedočiti praksa Ericssona Nikole Tesle koji je uz višegodišnje napore na domaćem tržištu rada stekao poziciju među vodećima.

J. Lončar

 

 

[Naslovnica Dnevnika u kojemu se Ericsson Nikola Tesla navodi među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj.]

Tehnička podrška

©Copyright    

29-03-2004