ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Podaci o kompaniji > "Komunikacije" > Komunikacije 6/7 - 2003.
"Komunikacije" t.gif (43 bytes)
"Komunikacije"
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
Najvažnije teme broja
Sadržaj broja
ConTel 2003
t.gif (43 bytes)

Sedmo po redu Međunarodno savjetovanje o telekomunikacijama ConTel 2003., održano je u Zagrebu u hotelu Sheraton, od 11. do 13. lipnja. Organizator ConTela je Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, u suradnji s međunarodnim organizacijama iz ovoga područja - hrvatskoga ogranka IEEE i European Cooperation in the Field of Scientific and Technical Research - COST Action 266 - Advanced Infrastructure for Photonic Networks . U 10 proteklih godina, od kada je održan prvi ConTel, ovo savjetovanje postalo je značajno ponajviše zbog praćenja novih trendova i područja istraživanja. ConTel privlači i sve više sudionika iz obrazovnih i istraživačkih institucija, ali također i predstavnike najznačajnijih industrija.

Ovogodišnji ConTel otvorio je prof.dr.sc. Ignac Lovrek, koji je i predsjedavao ovome Međunarodnom savjetovanju. Od rekordnih 130 dobivenih radova iz preko 30 zemalja, prihvaćeno je 85 cjelokupnih i 22 kraća rada, a u programu ConTela bilo je i 6 pozvanih predavanja iz Europe i SAD-a. Program ConTela obuhvaćao je i 6 tematskih rasprava, od kojih su dvije bile združena događanja s WAON 2003 međunarodnom radionicom o sveoptičkim mrežama, koja se održala za vrijeme ConTela na istome mjestu. Tematske rasprave bile su posvećene multimedijskom bežičnom pristupu, poslovnim strategijama i marketingu u telekomunikacijama, deregulaciji i sveoptičkim mrežama. Održavanje ovogodišnjega ConTela značajno su pomogli sponzori među kojima je i naša kompanija, a generalni sponzor bio je Hrvatski Telekom.

Stručnjaci naše kompanije sudjelovali su na ovome događanju s velikim brojem radova, a uz to su i vodili sjednice vezane uz određene teme: dr. Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika ETK, predsjedavao je sjednici posvećenoj informacijskome društvu, a dr. Darko Huljenić sjednici o uslužnim arhitekturama. Ovogodišnji ConTel je, uz usredotočenost na uobičajena područja, istodobno proširio vidike sudionika obrađujući ne-tradicionalne teme, poput telekomunikacijskog tržišta i upravljanja inovacijama.

S. Marušić

 

 

 

 

 


 

Tehnička podrška

©Copyright    

04-08-2003